Dec. 31, 2014

Nytt år om några timmar. Tänk vad det kan gå fort, speciellt sista halvan av åren går fort tycker jag. Jag undrar hur näst år blir? Detta året har bara varit händelserikt och händelsefattigt, stressigt och lugnt, positivt och väldigt negativt. Ett år fullt med en massa olika känslor, dubbla känslor hela tiden nästan. Intressant!

Alla år lär en något, tror jag. Vad har detta året som gått lä mig nu då?

* Jag har lärt mig att man aldrig ska säga aldrig. Plötsligt händer det man inte trodde skulle hända. Man ska inte ge upp i första taget, man måste kosta på sig att vara envis. Samtidigt har det lärt mig att det KOSTAR att vara envis och inte ge upp, det KOSTAR mer än det kanske smakar ibland, så att fundera på om det verkligen är rätt val man gör måste man ha gjort innan man gå igenom allt. Det går inte att komma efteråt och säga "hoppsan, jag ångrar mig, jag hade fel" om allting. Mycket kan man ångra, men inte allt.

* Jag har lärt mig att inte lita på andra människor. Inte tro på folks ord, för i nästa stund kan de vara ingenting värda, de kan ha sagts i förbifarten eller som för att "göra en nöjd" just då, de behöver inte ligga någon vänlig tanke bakom utan bara sägas för att slippa bry sig. Det finns få människor jag faktiskt litar på, som håller sitt ord och menar det. Som håller sitt ord även om det kan vara jobbigt för den själv.

* Jag har lärt mig att känslor ibland spelar en ett spratt, stressen i huset var egentligen rädsla, stressen här likaså. Jag trodde dock inte det och tog för givet att det var stress, den förklaringen låg närmast till hands, tänkte jag.

* Jag har lärt mig att jag inte orkar hur mycket som helst. Det finns ett tak för mig och ett golv för mig och inom det utrymmet orkar jag. Varken mer eller mindre, bara så. Jag har lärt mig hur det känns att vara vid taket och inte orka mer och hur det känns när kroppen är full av ork plötsligt.

* Jag har även lärt mig att inte bli så arg, utan behärska mig istället. Varför bli arg över saker som inte kan påverkas? Det är e viktig lärdom! SVÅRT att inte bli arg i bland och gvetvis käner jag ju ilska, men skillnaden mot förr är att jag inte visar min ilska varje gång. Målet är dock att försöka lära mig att inte käna ilskan heller och inte bara låta bli att visa den.

Jag har gjort fler tuffa saker i år än vad jag har gjort på flera år tillsammans. Fler roliga saker i år också. Samtidigt har jag aldrig varit så rädd som jag är nu, för vad som komma skall.

Och för andra människor. Och för deras åsikter och tankar och känslor om mig. Jag försöker att inte bry mig, folk får tycka vad som helst om mig, men jag har så svårt för att bli dömd eller vara illa omtyckt. Hur hanterar man sådant ens?

Några negativa saker har hänt i år, men en hel del bra saker har hänt också. En dålig och samtidigt bra sak som hänt är at Akima avlivades. Visst är det hemskt att det skulle ske och jag saknar henne massor trots att jagi nte sett henne på 4 månader. Men faktum är- en häst lever inte så länge. Hon fick ändå en hel del år i livet, goda år. Hon var inte frisk, även om hon inte mådde dåligt förrän den sista tiden innan beslutet. Hennes tid var kommen till ett slut och även om sorgen och saknaden finns där så finns också vetskapen att det var ett bra beslut. Alltså var det både bra och dåligt att hon dog. Hon mår inte dåligt av att inte finas mer, det är ju bara jag som gör det liksom.

Att flytta var också bra och dåligt på samma gång. Mest bra, men priset har ju varit familjen och det har "kostat" en hel del har jag märkt. Förut kände jag att jag inte passade in i familjen. Nu passar jag betydligt mindre in i familjen utan är mer som en utstött. Det var nog aldrig viktigt att jag fanns där, i familjen, det är nog därför det känns så ensamt nu. Jag tycker dock synd om barnen. Som trodde att familjen faktiskt skulle ringa eller så i alla fall en gång i veckan, men så har det inte blivit. Jag tror de blev besvikna.

Nu ska jag gå ut med hunden, så vi slipper värsta tiden för skjutande av raketer och så att jag sedan kan krypa ner under täcket en stund innan det är dags att glo lite på raketer eller nåt, om man ser något här.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0