Sol och vår!

Jag hittade en kofta på REA när jag var i Nyköping. Hittade även ett par brallor, en top och några strumpor, så det blev allt det. Kollade egentligen efter en vinterjacka för jag är trött på att frysa, men hittade ingen billig nog och snygg nog. Kläder för tjocka har en förmåga att se gräsligt ut, så jag valde att köpa lite andra kläder jag OCKSÅ behöver, nästan mer än jacka.

Jag köpte även två mp3spelare, min Ipod är gammal som gatan och är sliten, förstås, så jag vill ha någon ersättare och köpte två för 50 kr stycket av en tjej på köp och säljsida här. De funkar så nu har jag i reserv när den här ger upp.Och till bra pris. Nu är det bara att hålla tummarna att de faktiskt håller tills jag sparat pengar till att köpa en ny ipod eller en annan mp3 spelare av en dyrare sort. De som kostar ÄR bättre än de billiga, det har jag lärt mig med åren eftersom jag haft flera stycken men de som funkat bäst är de dyrare. Så vad gäller musikspelare ska man kolla efter pris...

Vad jag sa för en tid sedan var att i nästa avsnitt av The Walking Dead skulle det finnas hundar med och det gjorde det mycket riktigt. En schäfer, en border collie och två dobermanns. Men de blev mat. Det förstår jag eftersom gruppen varken hade mat eller vatten vid tillfället och behövde äta. Då är man inte varken kräsen eller känslosam med vad man stoppar i munnen antar jag, de var dessutom hotfulla (efter att ha klarat sig själv i typ 2 år utan en husse eller matte, så är det inte så konstigt) så det var snarare "vildhundar" än tamhundar nu.

Nu är gänget på väg till någon som påstår att de har ett tryggt läger, men den som ser på serien har lärt sig att det som är tryggt och bra aldrig varar så jag gissar att det trygga och braa snart byts mot strider och flykt igen. 5 avsnitt kvar av säsongen. Och en sjätte säsong kommer till hösten igen. Eller är det nästa höst?

Medan barnen har varit i Skåne har jag sett på flera avsnitt av Top Gear på Netflix. En serie jag älskar! Snabba bilar, smarta bilar, fina bilar, klassiska bilar och en himla massa humor som får mig skratta tills jag gråter ibland. Svårt att förkhlara det roliga för någon som inte alls gillar serien, men alltså.... de är roliga!

Jag har läst ut min Roslund och Hellström bok nu också, så denna månadens nyårslöfte är avklarad, tack och lov. Nu läser jag "Gården" av Simon Beckett och tycker det verkar bra än så länge! Den är nog snart utläst. Då funderar jag på att ta "Lilla huset på prärien" och läsa. Men jag vet inte ännu, jag har ju tvingat mig att gå enligt ordningen i bokhyllan och eftersom Lilla huset på prärien inte ens har någon ordentlig plats där eftersom bokhyllan är full så vet jag inte om jag borde trotsa mig och läsa den.... jag borde göra som jag bestämt. Och då blir det en bo av Johan Teorin, tror jag det är, som är nästa man till läsning. Nåväl, egentligen kan jag säga att den tiden den sorgen eftersom jag inte läst ut Gården ännu.

Det börjar nog bli lite vår i luften nu! Solsken flera dagar, till och med så katten blir lite solvarm när han sitter i fönstret i solen! Det får mig att längta efter att sitta på balkongen i solen och läsa böcker och dricka te som en annan galning! Sköööönt kommer det att bli, lovar! Och det är så fint när solen lyser, jag älskar när solen kommer fram på våren! Slippa frysa, ser allt i annat ljus, och blir varm i kropp och själ.

Jag kan skriva mycket mer om funderingar jag har, om böcker och varför jag älskar Simon Becketts böcker, hatar Roslunds och Hellströms och vädret och bilar och om James May, Richard Hammond och Jeremy Clarkson och döingarna och de som är riktigt döda. Men jag orkar inte just nu att koncentrera mig. Jag har ont i huvudet, men lyssnar på lite musik lågt och det är så skönt avslappnande! Pianomusik, klassiskt. Njutning.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0