Måndag!

Det är verkligen måndag i dag känner jag. Rakt igenom måndag. Det har det varit hela dagen också, det har till och med regnat en skvätt för att förstärka känslan av en grå och dyster första dag på veckan. Det såg jag när jag satt på tåget hem, men när jag klev av tåget i Höör la jag märke till att solen letade sig igenom molntäcket och visade små glimtar av sig här och där som för att påvisa lite glädje. Det var vad jag tänkte- "Inte bara grått och dystert i dag". Och skönt var det för då skulle jag vänta på bussen och lite sol då är aldrig fel alls!
 
Jag undrar vilka som är de bästa och sämsta dagarna på veckan, och varför? Måndagar är ganska jobbiga ibland för om man som jag sover dåligt räcker inte två dagar att ta igen sig på. Då är jag väldigt trött på måndagar trots vila. När jag inte har sömnproblem så är måndagar ändå rätt bra för då är jag utvilad och piggast. Det är nog den piggaste dagen på veckan. Fredag är nog den segaste dagen, glad över att det är fredag, men behöver de två nästkommande dagarnas vila för att orka med. Jag är glad att jag inte jobbar heltid, jag hade inte orkat med det en längre tid, jag hade stupat bokstavligt talat. tröttheten hade tagit över och orken hade tagit slut, den fysiska orken såväl som den mentala.
 
I dag är det måndag. Jag har haft en längre period av att ha svårt att sova och det blir bara värre och värre. Jag kommer inte ens till ro när jag försöker vila dagtid. I natt somnade jag nog närmare 01 och vaknade 04.45 och kunde inte somna om. Frustrerande att bära ett vettigt liv på sömnbristfyllda nätter. Just nu känner jag mig alldeles urlakad och slut både fysiskt och psykiskt. Det var dock en fågel som väckte mig kvart i fem på morgonen, det lät riktigt tjusigt när den kvittrade, och så nära var den när den satt på balkongräcket och pratade med sina polare! Något tidigt för mig dock. Det var fortfarande mörkt till och med, men precis där i gryningen är det väl man hör fågelkvitter som mest? Kunde inte låta bli att gå upp och titta på den och tycka att det var trevligt ändå. Den hade ju ändå väckt mig och jag var törstig och skulle ändå resa på mig.
 
Kan inte låta bli att se fram emot när våren kommer på riktigt här! Visst har vi både fågelkvitter, vårblommor, vårsol och knoppar här och där, men värmen och gräset saknas ännu. Det ser jag fram emot!
 
Jag har en lång veckaframför mig. I dag hade jag möte med handläggare från arbetsförmedlingen igen. Det går framåt, inbokat nytt möte på torsdag. I morgon ska jag på ett möte där jag får hjälp att fylla i ansökan till bostadsbidrag, onsdag ska jag till astmasjuksköterskan på vårdcentralen, torsdag möte med handläggare från arbetsförmedlingen och sedan en arbetsintervju och fredag är min sista dag på jobbet. Nästa vecka börjar med att jag är arbetslös. Huruvida jag ska anmäla mig på plats eller om det funkar via hemsidan vet jag inte ännu, men tisdag är det ett besök på synenheten och onsdag ett besök hos arbetsterapeuten igen, samma dag ett samtal från NeurologAnna i Nyköping där jag hoppas på positivt svar. Kan behövas i en tid som denna.
 
Håller tummarna för mig.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0