Sol i sinnet. Nej men ute.

Har varit riktigt trött den senaste tiden nu, vet inte riktigt vad det är, men sover på nätterna (som vanligt med uppvaknanden) och tar igen mig på eftermiddagar och kvällar, men är ändå trött. Kanske är mörkret, mörker har en tendens till att få en att verka tröttare än vad man är tror jag.... Men så i går, måndag till och med, solen sken från en fin himmel! Det gav lite energi, värmde ansiktet!
Älskar solen den här årstiden, ute är det krispigt och kristallklart i vädret och så solen, som lyser. Det kändes bra och motade, kanske inte diret bort tröttheten, men gav mig ork att inte vara så enfaldigt trött hela tiden. Samma i dag, sol och sol och kallt! I går frös jag faktiskt så i dag blev det halsduk och vantar. Kallt så i morgon blir det mössa också.... Känns onödigt att slösa energi på att frysa när man kan klä sig något varmare och spara in på den energin till bättre saker! Tänker inte ta min vinterjacka ännu, någon gräns får det ju vara, slår vad om att det ganska snart blir något varmare igen och då kommer jag bara att svettas....
 
I går satte jag upp mitt gräsliga hår i en svans på skallen, har sällan det uppsatt eftersom jag inte ser klok ut. Jag ser i och för sig inte klok ut med det utslaget heller så det gjorde nog inte så stor skillnad när jag tänker efter. Men det var i alla fall inte i vägen överallt. Svansen har dock en tendens att snurra sig till en enda korkskruva när det är uppsatt. Mitt hår är ju jättetunt, riktigt babytunt och märkligt nog strävt i sin natur och jag har naturliga korkskruvar, samlar jag allt hår i en svans blir alltså svansen en korkskruv istället för flera små. I dag flätade jag mitt hår istället, det blev en kort fläta, mitt hår är inte särdeles långt, frågan är om det ens växer.... Men flätan valde att snurra sig i en korkskruv den också. Vad är det med mitt hår liksom, korkskruvar i all ära, men ibland kanske en fläta kan vara just... en fläta, bara?!
 
Jag klippte mitt hår för en tid sedan. Alltså jag själv klippte det. Man kan ju gå till frisör och få det gjort, borde kanske göra det också med tanke på hur pissdåligt jag rent faktiskt ser och ser ju inte att det blir olika långt och att se i nacken är omöjligt. Nå, fuck that, jag klipper själv tänkte jag tydligen. Och hämtade saxen och började. Det var slitet. Mitt hår är lockigt, lite olika mycket lockigt dessutom på sidorna, så jag har alltid haft längre hår på ena sidan än andra eftersom det blir lika långt när lockarna har haft sin åsikt med i saken. Den här gången klippte jag av en hel del av det slitna och det var visst på fel sida dessutom. Den sidan där det lockar sig mer än andra så fortfarande  lockar det sig mest där vilket gör att jag ser ut att ha en hel del kortare hår där istället för just bara kortare hår. Nå, nu måste jag ju försvara mig och säga att folk ändå inte lägger direkt märke till det och OM de skulle göra det så säger de inget. Lite finkänsla får man väl ha när man ser en halvblind som skelar och går med blindkäpp med ojämt hår? Inte går man fram och påtalar att personens hår är klippt ojämt i alla fall. Så, ja, jag utnyttjade det faktum att folk hellre stirrar på min pinne och mina ögon än mitt hår.... Och SÅ tydligt syns det inte om man inte studerar det eller umgås närmare mig, inte så att folk på tåget eller på stan märker det precis. Skulle behöva klippas mer, men gissar att jag får gå till frisör då.
 
Jag borde behandla mitt hår väl, men jag borstar  det varje dag och tvättar det. Orkar inte bry mig om det på annat vis, skulle villja raka av allt för att se om det växer ut bättre.... Hur ofta ska man egentligen klippa sig??
 
I morgon blir en evighetslång dag igen. Först jobbet, sedan luncha med Kajsa och sedan psykologbesök på Synenheten. Får nog rycka in och gå till affären någonstans också. Ska dock bli kul att träffa Kajsa igen!  Får väl lite energi av det för att orka med resten av dagen också hoppas jag!
 
Och så hoppas jag på sol. Dock såg jag någonstans att det skulle bli typ 4 minusgrader i morgon, känns ju rätt kyligt alltså! Bäst att välja kläder efter väder med andra ord!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0