The Grand Tour- min åsikt

Ja, för jag kan ju inte låta bli att ha en sådan jag heller, såklart, när nu resten av världen har en. Jag läste en artikel i dag som summerade ganska bra vad jag har funderat på när jag sett avsnitten av den omtalade serien.

The Grand Tour är den nya serien av Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May. Av någon konstig anledning skrivs de alltid i den ordningen, men jag föredrar vanligtvis att nämna James May först eftersom han är min favorit-artigast, trevligast, ser bäst ut, roligast, normalast. Den här gången passar det att han står nämnd sist dock. Återkommer till det strax.

Om man slår en producent på käften som Jeremy gjorde så blir ju inte cheferna glada och därför fick han inte vara kvar på BBC och inte fortsätta med Top Gear. De andra två valde att sluta också, vilket jag förstår. Alla som sett Top Gear vet att det inte skulle funka att bara byta ut Jeremy i det där gänget, programmet hade blivit skit liksom. Trion tillbringade sommaren med att gå igenom alla förslag de fick om var de skulle börja om på nytt. Skulle de "köpas upp" av Netflix tex? Det blev slutligen Amazon och det var deras första misstag anser jag. Jag efterforskade lite och insåg ganska fort att vi inte kunde se det i Sverige. Trodde inte på det och har hela tiden tänkt att jag måste ha haft fel, men tiden har gått och det blev allt mer tydligt att The Grand Tour skulle/visas bara på Amazon Prime Video och det är väl i sig okej (Fear The Walking Dead visas bara på HBO Nordic här i Sverige och det skaffade jag bara av den enda anledningen), men de gick ut tidigt med att göra reklam för sin nya serie för världens alla fans och de har många världen över, många, hela världen skulle kunna se deras serie, inga problem. Hur då, när Amazon Prime Video bara fanns i USA,UK, Tyskland och Japan? Tiden gick och svar folk fick på frågan var "inga problem, mer information kommer strax". Sedan var det tyst och inget hördes fram till två dagar innan seriens första avsnitt skulle sändas då bomben släpptes serien skulle inte alls gå att ses globalt den 18 november som de gått ut med! Hela världen skulle inte alls kunna se första avsnittet kl 00.01 den 18 november 2016, bara de där 4 länderna, men hav förtröstan, resten av världen skulle kunna se det i december. Vad var det jag sa, tänkte jag, förstås, och jag läste förstås andras kommentarer om det här och de var missnöjda också, folk runt om i världen varnade om att om man går ut med att säger att serien ska sändas globalt och sedan inte håller det för resten av världen utom 4 länder så kommer det att laddas ner illegalt utav bara fasen. Amazon kommer att förlora pengar. Den 18 senare på dagen fick man veta att man kunde använda AmazonPrime Video genom USA fram till och med december, plötsligt, de hade fixat så det kunde funka så tills vidare (men tydligen inte för alla, men det funkade för mig). Jag anade att de hade sett nedladdningssiffror kanske eller något, någon hade kanske tänkt efter...efter! Nu i veckan läste jag att den tagit plats som världen mest nedladdade serie och NU kan hela världen först se serien via Amazon Prime Video. Nej men grattis Amazon, hur mycket pengar har ni förlorat på det här enorma misstaget att släppa en serie innan alla kunde se den, som ni från början lovat att alla skulle kunna göra? Ja, jag anser de får skylla sig själva, de lovade stort och svek folk, tekniken är redan framme så vad har de väntat på liksom.

Sedan serien i sig. Var den värd alla de där massor av pengarna Amazon betalade för gubbarna? Har de betalat överpris för de gamla ölmagiga gubbar vars bästföredatum börjar närma sig? Jag, precis som många andra, såg första avsnittet, men jag satt efteråt snarare tyst en stund och läste andras kommentarer om vad de hade tyckt om det. De var överlyckliga! SÅ BRA, tyckte de att avsnittet hade varit. Jag själv var mer fundersam, mer tveksam. Låt mig förklara:
De här tre männen har gjort Top Gear mellan 2002 och 2015, borde de inte vid det här laget veta vad tittarna gillar? Borde de inte vid det här laget veta hur man gör bra TV? Borde de inte veta vilka skämt som går hem och vilka som inte gör det? Med en så mycket större budget än vad Top Gear hade och med ett så pass bra team som de påstår att de har så nog borde The Grand Tour vara bättre än Top Gear? Detta var vad jag funderade på efter bara första avsnittet. Medan folk prisade dem bland annat via Twitter så sa jag inte ett knyst, japp, det var ett bra avsnitt, absolut! Men jag förväntade mig MER, BÄTTRE! Självklart ska man vara lite ödmjuk och ha förståelse för att det är trögt i starten ibland och att de famlar sig fram kanske, det är ändå samtidigt lite nytt för dem, men nej, de är inga ungdomar i branschen någon av dem, det borde inte vara så nytt för dem det här.

När folk sett avsnitt nummer två, men inte jag så började folk skriva vad jag redan tänkte under första avsnittet och då hade jag inte ens sett avsnittet de refererade till i fråga! Det var intressant Jag tyckte avsnittet var roligare, men lite långdraget och tramsigt, men fortfarande borde det vara bättre än så här, vad är det här liksom? Men jag hade kul, satte en chipsbit i halsen vid ett tillfälle för att jag skrattade när Clarkson tappade byxorna och blev sprängd av en handgranat. Vem skrattar inte då?!

Jag såg avsnitt 5 i natt. Jag har läst kommentarer och i dag läste jag artikeln i fråga och jag håller med. Och nu kommer vi till varför jag tycker att James May kunde nämnas sist den här gången. I artikeln nämndes det att serien andas väldigt mycket Clarkson. Och ja, just precis så, där har vi det! Det är så väldigt mycket honom och så lite de andra två, men minst James May. läste en annan kommentar i går där någon skrev att han verkar ointresserad, ser ointresserad ut i avsnitten och ja, det har jag också tänkt på, varenda avsnitt, men inte bara det utan även på bilder och liknande som tagits under den här tiden så har han inte sett riktigt road ut. Inte sådär som förr. Han är trött på det. Och jag förstår honom för de har porträttat honom som idioten, den korkade och jag vill nästan slå huvudet i datorn varje avsnitt för han är ju den smartaste och inte ens i Top Gear lyckades de få honom till att verka som efterbliven! De har skrivit på ett tre års kontrakt med tre säsonger av serien, så jag hoppas att nu när de ska spela in andra säsongen att de ändrar på det här. Gissar att det är Clarkson som bestämmer... De borde byta namn till The Grand Ego of Clarkson för det är så det verkar nu.

De kan inte ha The Stig som testkör bilar på banan för han tillhör BBC ju så de har någon de kallar The American och han är en dryg jävel, så jag brukar hoppa över biten där han är med. Tydligen är jag inte ensam, så kanske byts han ut/ändras den biten till nästa säsong. Sedan kommer deras kändisar aldrig in till tältet de är i utan de "dör" innan vilket är drygt och tramsigt, vilket mer än jag tycker, och jag gissar att det kommer att tas bort/förändras. Men det där är ju vad man skulle kunna kalla barnsjukdomar. Det här andra är för stort för att vara det.

De säger ofta att de har i alla fall inte spenderat budgeten på onödiga saker som kläder och liknande och så skrattar de... jag tänker då att det är ju sant, men att döma av fotona man ser på dem och deras platser så äter de gott, reser de dyrt, sover gott och bor flott när de reser omkring och verkar glömma att lägga pengar på att ha någon som kollar så att serien faktiskt är rolig nog att sändas.

Serien ÄR värd att kolla på! Den Är rolig, man skrattar gott ofta, men man ska vara medveten om att det har all potential till att vara så mycket bättre. Jag kommer fortsätta titta så klart, favoritserie, trots att jag just sågade den rätt bra! Jag sågar inte James May i sig även om jag inte gillar hur han är i serien, har ni sett hans andra program så förstår ni hur jag menar, det här är inte honom. Om jag inte minns helt fel så tog han rätt hårt på det här med att Jeremy slog producenten och orsakade allt rabalder och att han fick sluta, jag tror att det har skavt mellan dem och att det är det som märks nu. Tråkigt att han redan är trött på det innan det har börjat, typ! Men jag antar att Clarkson kan ha den påverkan på en....

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0