Lite trött och hängig

Egentligen kanske jag borde sova, men jag har samtidigt ingen lust att göra det. Jag vill ha annat för mig i kväll. Ska dessutom gå ut en runda med Ayla sedan, kvällsrundan. Det finns inget vettigt på TV, funderar på att kanske slå igång en DVD, men vet samtidigt inte om jag orkar. Funderar på att fortsätta att läsa, men mja, inte heller det känns som om jag vill göra just nu. Kanske läsa en lättläst bok, ungdomsbok? Bara för att jag inte riktigt orkar engagera mig i en annan bok? Har börjat i en bok men satte tillbaka den och det känns inte rätt bok just nu. Elin fick en ny bok i sitt bokpaket förut, kanske ska jag fråga om jag får låna den av henne och läsa den. Kanske borde jag börja i min vita bokhylla på översta hyllan och läsa alla böckerna från vänster till höger, oavsett om jag läst dem tidigare eller inte. Och fortsätta på samma vis genom alla bokhyllorna här. Kanske och kanske.

Jag insåg i dag något som gjorde mig irriterad. Jag har serien om kriget i Australien, den är på 7 böcker. Jag har även två böcker om kriget efter för Ellie. I dag insåg jag att det finns en till om Ellie. Jag har missat den och det verkar inte tryckas längre. Jag kollade på Tradera och den finns inte där heller och det går inte att köpa vare sig på Bokus eller Adlibris. SÅ irriterande! Har jag två vill jag ju ha den sista också, speciellt med tanke på att den andre jag nu har läst faktiskt skriker om att det finns en fortsättning och att den ska läsas! HUR ska jag hitta boken?!

I dag har jag röjt lite i mina förråd. Alla tomlådor ska ner i garaget sedan, de står just på balkongen i väntan på att hamna där nere. Jag har sorterat kvarvarande lådor och packat upp julporslinen ur lådan också, den (porslinen) kan ju stå i ett av mina skåp faktiskt. Jag har ju även skåp ovanför garderoberna så mina väskor hamnade i ett, täcken och kuddar i ett och de vinterkläderna jag har i ett. Elin behöver thermobyxor och Isaac och Eric jackor. Men det jag har hamnat i ett skåp i hallen och där hamnade även barnens skor man inte kan ha på vintern. Elins vinterskor hamnade i skotunnan och där är även mina gympaskor. Nu är vi lite förberedda för vintern. Lite i alla fall

Sorterade också lite leksaker jag fått hem så de har en korg med leksaker till.

I morgon ska jag ta tag i att rensa papper och kvitton och annat som hamnat i mina skrivbordslådor. Det är sådant tråkigt man skjuter framför sig ideligen. Jag vet ju att jag har några lönespecifikationer som inte ska ligga där utan sitta i en pärm, jag har teckningar som barnen ritat som ska in i pärmar och allmänt flera småprylar som ska läggas där de egentligen hör hemma. Jag är en slarvig typ ibland. Ordning och reda är det för det mesta, men inte alltid, småprylar har en förmåga att hamna på olika ställen.

I dag när jag röjde bland mina lådor hittade jag lite julsaker som jag nu har hivat ner i en låda. Resten är i Skåne någonstans. Jag har en julgardin, en julduk med två löpare som passar fint til jul, en kyrka med ljus och musik, en annan grej med ljus och julmotiv och en ljusstake jag gjorde i femte klass som är för de där 4 ljusen. Hittade två värmeljushållare som barnen gjort. Tyvärr saknar jag tre jullådor och det känns trist att jag inte får dem till jul. Jag behöver ju dem om en månad så jag kan sätta upp adventsstakarna och sådant. Viktigt, det är ju det bästa med hela julgrejen- allt ljus som man sprider omkring sig ju!!!

I år känns det skönt att själv slippa fira jul och skicka barnen till Skåne igen. De behöver lite tid med släktingar för det blir kanske inte så mycket av den varan till våren. Det är visserligen sportlov och påsklov, och jag tänkte att den här första tiden är viktig med släkten. Det blir nog inte så ofta sedan när de funnit sig mer tillrätta med livet, och jag också, med jobb och allt.

Jag känner för att börja motionera lite Simma så klart. Får jag hjälp att gå ner i vikt är det ju mer sporrande att träna lite extra och jag kommer att orka mer också om jag förlorar lite kg. Saknar simningen och det känns som om jag borde börja med det igen. Ska kolla kostnader och se om jag inte kan börja nästa månad eller så. Min ekonomi måste bli lite bättre först och nu är det ju kalas för Elin och jul mitt i allt också.

Jag funderar även på det här med A-kassa, det har jag väl rätt till från den 18 november när jag blir arbetslös på riktigt? Är det något jag ska ta reda på eller ska jag söka jobb på egen hand fortsättningsvis? Bra fråga, bra fråga. Jag vet inte svaret, men jag vet att jag vill börja jobba, men samtidigt känns det bra att jag kan ta det lugnt fortfarande. Min kropp och min själv behöver det! Nu när jag börjar bli lite...mycket rastlös och uttråkad hade det varit kul med ett givande jobb! Nåväl, ska söka några jobb på Karolinska i alla fall!

Nu är det Snigels tur att få uppmärksamhet!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0