Besök hos Tanddoktor Björn och skumma tänder!

Lördag i dag och jag känner mig relativt utvilad efter ännu en smärtfylld vecka, om än inte lika till bredde fylld som förra veckan. Tack och bock för det! Tyvärr är det mycket värktabletter nu och det kommer synas på blodprover jag antar Epilepsidoktor Anna kommer vilja ta på mig- Ånej liksom! Men vad gör man när man har en tandinfektion och tandvärk som inte ger med sig?! Mina tänder är skumma och märkliga och borde få pris för bästa kamoflage och kanske även bästa prank!
Jag var hos Tanddoktor Björn i måndags 8.40. Var på ganska bra humör trots nervositet som sällan skådats, men värken hade dämpats sedan söndagen och var lite mindre än akut och det kändes ju bra. Hann tänka tanken "Jag behöver nog inte gå" men insåg förstås att det där är en ganska dum idé, att låta bli att gå, hade jag inte gått skulle jag blivit straffad med tandvärk från Helvetet själv när jag minst anade det. Sent ska syndaren vakna, men jag har ju gjort det till slut, och insett mitt eget bästa så att säga. Jag gick dit. Kikade på mina favoriter- fiskarna, återigen, de var lugnare den här gången och munhöggs inte. Varför drunknar inte fiskar när de öppnar munnen? Skönt att de är sams, då får nog min favoritfisk en chans att inte hamna i slagge! Den livar upp hela akvariet med sina färger.
Nå, nu går man inte till sin tandis för att glo på fiskar (tyvärr), så jag blev inkallad kvickt och fick förklara att jag haft tandvärk hela veckan, sedan direkt efter bedövningen släppte och att jag är osäker på vilken käke och vilken tand men misstänker underkäken. Röntgenbilder av tänder i underkäken friade syndarna där! Då fick det bli röntgenbild av tänderna i ovankäken som ju också gjorde ont och tro det eller ej, men de tänderna friades också! De var fina och hela och ska inte göra ont! Då berättade jag om den gången begåvade jag skulle lyssna på ett diktat på jobbet med mina hörlurar och tappade taget om ena luren, som slog mig på käften. Alltså mitt på en (eller båda?) framtand. En bild av dem visade att de inte är fina alls och att den tanden jag pekade ut faktsikt är infekterad. Eller var. För han rensade bort nerverna genast då den var död dessutom, den kan kanske ha dött under söndagen då värken lättades något? Den där framtand sitter på höger sida i ovankäken och jag borde ju då ha ont på höger sida av ovankäke, kanske höger sida i underkäke också om det är lite osäkert och sådär, men där har jag inte alls haft ont, jag har bara haft ont på vänster sida i ovan- och underkäken. Och INTE ALLS i framtanden som är boven till all värken jag har och har haft! Den har bara värkt när jag borstat den, precis som grannframtanden har gjort. Grannframtanden gör numera ont mer än när jag borstar tyvärr, värken i övrit har lättat något efter i måndags, men om det beror på vd han gjort elelr om det skulle bli så ändå vet jag inte. Vad jag vet är att det är något i min mun somgör ont. I både ovan- och underkäken på vänstersida+ framtanden bredvid den som nu ska rotfyllas. Jag kan nu dessutom peka på en punkt på hakan där jag kan säga att "DÄR gör det ont", frågan är bara vad som gör ont där, för det känns som om den punkten jag pekar ut är lite långt ner i käkbenet? Men ibland när jag försöker envisas utan värktabletter så känner jag av den punkten och kan sätta just fingret där, där gör det ont, förutom på de andra ställena, men där är det mer flyktig smärta som jag inte kan placera. Vi får väl se hur detta slutar. På måndag har en vecka gått sedan nerverna rensades ut från den då döda framtanden och jag har i dag ännu ont (i andra tänder). Jag hoppas att det släpper snart, men jag lägger allt det här på minnet för att ta upp med Tanddoktor BjörnBorris när jag ska dit den 16 oktober. Mina märkliga tänder.
 
I går var jag hos inne på SmartEye och ville ha kostnadsförslag på glasögon åt mig. 1900 kr skulle det kosta att göra mig ett par glasögon enligt dem. Jag gick in till Synsam och ville ha ett kostnadsförslag. De kunde inte ge mig ett... jag skulle först göra en synundersökning, sedan välja bågar osv och priset kunde landa på mellan 3500 och 5500 kr och mer än så beroende bågar jag valde till. De rådde mig att testa Specsavers. Jag skulle gå dit i går men tänkte ta det i Eslöv, men glömde när jag var där, så får ta det en annan dag istället. Jag behöver ett par nya glasögon! De jag har håller på att trilla sönder! Hoppas det går fort och smärtfritt att få nya, och att de är snygga.
 
I tisdags var Markus från Hörselproffsen och fixade den nya prylen så att det skulle vara lättare för mig att höra vissa diktat, de som varit lite svåra. Har testat lite grann, men det har varit lite kaoartat på jobbet så jag har valt att skriva för en som jag upptäckte pratar jättebra så att det inte ska bli något merjobb för de andra att ta över och lyssna och rätta de diktat jag skrivit. Bättre att ta det när det är något lugnare på plats. Men det jag testade så funkar den bra, jag märkte genast skillnad, ord som jag annars skulle ha svårt för hörde jag lättare! Det kändes bra att det var så! Det här kankse blir bättre än vad det var till slut. Det är så jobbigt att inte höra fullt ut och att vara en belastning för andra. Så allt som kan hjälpa är bra! Jag tänkte att nästa vecka ska jag ge mig mer i kast med de som är lite svårare, nu har jag ju kört med trygga doktor V några dagar, jag är så glad att hon pratar så bra! Vill bara skriva hennes egentligen :)  Men skönt när hörselhjälpmedeln faktiskt hjälper, nu ska jag bara testa det mer fullt ut!
 
I går skrev jag bara ett diktat dock. Streamerns batteri dog... Jävla maskiner! Så jag fick packa ner den och ta hem dem för laddning så den är fulladdad till måndagens arbete! Jävla minne som inte komemr i håg att laddda i tid också!
 
Mitt minne är jättedåligt nuförtiden och det är inte alls bra. Det har bara blviit sämre sedan i våras. Jag känner mig jättegammal nu. En riktig åldring. Inte blir det bättre av alla mina gråa hår och att jag tappar hår också. Jag börjar bli gammal som gatan!
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0