Film och serier. Och Billy

Såg två julfilmer i går, eller var det till och med tre? Tror jag bara påbörjade den tredje kanske? Julfilmer är ofta rätt... dåliga egentligen. Lättsamma att titta på när orken brister, men det kan bli lite för mycket av det puttinuttiga, fakesnö, kärlek, lycka osv. Egentligen skulle jag se en ännu sämre monsterfilm, det som folk kallar för B-film, alltså hela alfabetet räcker inte till för att beskriva den urusla kvaliteten på filmen faktiskt, så jag valde julfilmsteamet istället. De usla filmerna, B-filmerna, kan dock vara helt ok att titta på ibland när man inte orkar med något annat. Frågan är bara.... hur orkar skådisarna vara med i filmerna själva och göra ett så dåligt jobb? Men visst, även de ska ha lön och mat för dagen gissar jag! Alla kan ju inte få roller i skitbraiga filmer!
 
Hamnade på Love Actually igen, flera år sedan jag såg den senast, hade glömt att Andrew Lincoln är med i den. Andrew Lincoln är ju känd även för rollen som Rick Grimes i The Walking Dead i en en massa säsonger. Frågan är, för vilken roll är han mest känd? Det beror väl på vem man frågar och vilken ålder som personerna har kanske... Någon kanske till och med skulle säga att det beror på vilket kön personen också har, men jag är så fräck att jag vågar påstå att det är en hel radda kvinnor som tittar på The walkingd Dead! Många och åter många gillar serien, trots att de är kvinnor, så de (kvinnor) gillar inte bara kärlek och gulli-gull....
 
Ja.... The walking dead och dess spin off serier; Fear the walking dead och The walking dead: The world beyond. Det är något som liksom typ är närvarande i mitt liv och har varit i varierande grad de senaste 11 åren, då det första avsnittet sändes oktober 2010 av The walking dead, Fear sändes först augusti 2015 och The world beyond oktober 2020, och jag har alltså sett alla avsnitt av alla tre serierna nu. Nu ska man ju avrunda The Walking Dead + att The world beyond är slut efter två säsonger.  Hur det ser ut med Fear vet jag inte, men vet att det ska göras en spinoff med Carol och Daryl, samt någon eller några filmer med Rick. Tycker det onekligen ska bli intressant att se hur man knyter ihop säcken med alla tre serierna nu.
 
Dwight och Morgan var med i The Walking Dead från början men gav sig av och gjorde en cross over till Fear. Rick hämtades med en helikopter ihop med Jadis. Jadis finner man i The world beyond, där hon beskriver att hon bytte en människa mot att komma med i militären i den serien så jag tippar att det var där Rick också hamnade även om man inte såg honom, samma märke med tre ringar syns även på helikoptern i Fear och verkar vara det som Als flickvän stuckit ifrån.
 
I sista avsnittet av The world beyond såg man precis i slutet att en kvinna satt till synes i Frankrikes motsvarighet till smittskyddsavdelning, och tittade på en inspelad video där man ser dr Jenner prata om framgångar och motgångar från smittskyddsarbetet i USA. Dr Jenner var med i första säsongen av The walking dead, släpte in hela gänget i "bunkern" och såg till att de kunde äta gott, sova gott och duscha, men hade inget mer att ge dem än hopplöshet och att när man dör återuppstår man som en vandrande död hur man än dött. Han sa även där, som svar på direkt fråga från någon, att det var fransmännen som höll ut längst, innan det tystnade även därifrån.
Vem den här kvinnan som tittade på hans video så många år efter är fick man inte veta, hon blev skjuten av en man som tydligen ska ha jagat henne en tid, och anklagade henne och de andra som jobbade där för att ha "orsakat detta" och "gjort det värre". Sedan sköt han henne. Likt alla andra döda återuppstod hon, men till skillnad från de vi sett de senaste 11 åren var den annorlunda. Snabb- sprang alltså nästan, och bankade på dörren- verkade liksom veta var det fanns en dörr. Var det det som fransmännen hade gjort värre? I så fall håller jag med om att det är värre, och självklart verkar det upplagt för många spinoffserier till den cliff hangern..... men jag som inte egentligen gillar zombiefilmer/serier kan inte säga att jag tror de kommer bli bra. När fokuset blir allt för märkligt på zombisar blir det ointressant för mig. Jag gillar överlevnadsstuket som har funnits under de flesta säsongerna, mer eller mindre med fokus på det. Och det här jävla atombomsskiten som fanns i förra säsongen och denna i Fear passar alltså inte in, så snälla, dumpa. Ge oss tillbaka det Fear var från början! Jag har i veckan sett i kapp säsongen som går nu (uppehåll till april dock) just eftersom det är så TRÅKIGT och svårt att ORKA titta på TRÅKIGT skit liksom. Nu börjar det ta sig lite igen och komma tillbaka till zombie-/överlevnad återigen.
 
Jag såg om The Walking Dead i somras. Det var intressant att se allt från början. I går började jag se om Fear The Walking Dead. Tror aldrig jag gjort det förut. Något måste jag ju titta på. Har tittat ikapp Chicago Fire, nya avsnitt i januari och sänds endast ett i veckan. Är väl snart ikapp med Chicago Med också gissar jag.... Vad ska jag annars hitta på. Får kanske ta ikapp min boklista, kanske till och med förnya min musiklista på youtube, hujeda mig!!
 
Har väl en timme kvar av senaste boken, vilken jag förstås måste lyssna ut innan nyårsafton. Mitt nyårslöfte är redan avklarat för i år förstås, men måste gå igenom boklistan inför nästa år och leta upp lite författare. Och för all den, lyssna på dem jag redan lagt i min lista. Dags nu ju..... Vilket jag säger om och om och om igen. Det går i perioder det här med böcker, vissa perioder lyssnar jag mycket, sedan kommer det någon dår jag inte lyssnar alls och måste tvinga mig över en tröskel för att börja igen. Märkligt det där!
 
På tal om böcker så behöver jag, förstås, nya bokhyllor. Eller fler, struntar i om de är nya förstås. Billy är att föredra då jag redan har sådana, ser enhetligt ut. Tänkte fortsätta bygga på min "vägg" så att jag får ett bättre sovrum i vardagsrummet. Så DET får vara en del av nyårslöftet 2022. Att ordna den biten. Leta bokhyllor, fondtapet och ett hyllplan mellan så att det blir som en dörröppning. Det gäller att lista ut vilken slags fondtapet jag vill ha. Fototapet? Gillar tanken på ett vis, men är rädd att det blir lite mycket. Vill i så fall soluppgång eller solnedgång över havet i Oxelösund. Eller klippor vid havet. Tja, det här är något jag tänkt en del på, men hur bestämmer man sig? Om du som läser detta har Billy bokhyllor, hellånga, över och känner att du inte vill ha dem längre, hojta! Jag råkar ha en viss kärlek för dessa enkla bokhyllor som sköter sin uppgift med bravur! Och ja, man har bövker i bokhyllor. Självklart. Så med fler bokhyllor skulle jagi nte behöva stapla mina böcker och så kanske jag få plats med lite av mina bilar på hyllorna också... ja, det kan få plats sådant också, förutom böcker, men böcker är ett måste. Antar att om jag plötsligt, får ett litet överflöd av bokhyllor, skulle behöva köpa böcker igen för att fylla dem.Och DET vore märkligt eftersom jag inte längre kan läsa, å andra sidan, en bok är en vacker sak, som en prydnad! Fast mycket bättre! Och förstås ska den inte användas som knivställ, bokgömma eller bokställ. Den ska stå helt vanligt i en bokhylla av tex Billy-typen, likt Biblioteksaktigt. Jag vill ha ett eget bibliotek! Jag ska skaffa mig ett bibliotek!
 
Men första saken först. Billybokhyllor. Sedan en skiva att ha på baksidan, sedan fondtapet, sedan hyllplan och konsoller mellan bokhyllorna. Sedan är det ju en bit på vägen mot ett bibliotek!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0