Uppdaterad epilepsiinformation på kortet.

När det är så här varmt kan jag inte äta. Åt fruktsallad och glass i eftermiddags, men "orkade" bara lite. Dricker gör jag, massor, men äta är svårt. Nu i kväll sitter jag här med två ostmackor och lite björnbär med fil och trugar mig själv att äta upp. Hunger, vad är det??
 
Det fläktar dock skönt från det öppna fönstret i närheten nu. Underbart är vad det är, och det är 23 grader i rummet nu, vid fönstret visserligen. Längre in är det varmare dock, men där sitter inte jag just nu.
 
Har just uppdaterat mitt Epilepsikort och skrivit in båda mina mediciner, samt la in en lapp om alla mediciner jag tar just nu. Även Anfallsdagboken och kortet til epilepsisköterskan med läkarens namn på är samlat där på ett ställe. Väl synligt på samma sida i plånboken som legitimationen och bankkorten. Lättillgängligt. Fast ändå verkar det svårt att få sjukvårdspersonal att titta där? Varför fråga mig om mina mediciner och läkarens namn när informationen står i kortet. Jag hade inte riktigt koll på det i mitt förvirrade tillstånd. Visserligen stod bara Lamotrigin med och inte Keppra, men, det fanns ju en hel del information om mig och mina anfall i kortet. En sköterska på avdelningen sa att hon aldrig sett ett sådant armband jag har. Borde inte sjukvårdspersonal faktiskt kunna känna igen armbandet? Titta efter det? Det har jag inte för skojs skull. Faktiskt. Även om jag försökt "spöka" ut det lite så det ser lite snyggare ut.
 
Men nu är det i alla fall uppdaterad med rätt info och det finns inga ursäkter för att inte kolla däri!
 
I dag var jag inloggad på Mina vårdkontakter och såg journalanteckning om mig som min läkare gjort. Hon har fått anteckning från Nyköpings sjukhus samt blodproverna och mitt Keppravärde låg för lågt. Frågan är om det beror på att medicinen jag tog för att sljuta på mensen faktiskt påverkade Keppran eller om dosen alltid är lite för låg? Jag tror att det är den första, att det beror på mens-medicinen. Tänk som det kan ställa till det! Jag hoppas att det beror på det i alla fall, för jag har ingen lust att behöva höja medicindosen, vill inte ha fler biverkningar när det ändå funkar så pass "bra" som det gör. I jämförelse med Ergenyl t.ex. Den var jävlig!!!
 
Nu ska jag sova känner jag, ska jobba i morgon! Inte för att jag vill utan för att jag måste. Har ingen vidare lust dock...

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0