Saknaden av det som var

Jag längtar till Oxelösund igen. Sa det för några dagar sedan till ett av barnen.  Jag längtar efter att se buss 715 utanför min lägenhet fram till 1 på natten, jag läntar efter att kunna se den redan klockan 5 på morgonen, jag läntar efter att kunna gå till affären hur lätt som helst, jag längtar efter att ha naturen intill, jag längtar efter ensamheten- att jag kunde vara mitt i men ändå kännas som att det inte fanns mycket folk runt mig hela tiden, jag längtar efter lugnet och tystnaden i lägenheten, jag längtar efter vattnet, jag längtar efter att ha kontroll över livet, jag längtar efter att få vara ifred, jag längtar efter att kunna trivas.
Där bodde jag i en liten trivsam stad. Det fanns saker som inte var så trivsamma, däribland ensamheten och att jag saknade familj och vänner och inte kunde ta mig nånstans pga avsaknad av bil.
 
Här bor jag på en mindre ort, som nog måste sägas vara i storlek med staden ändå. Men den är verkligen"ortig". Ett bostadsområde bestående av villor, men med skräniga grannar som festar och stör. Vem behöver tex en väckarklocka när grannen har världens gnissligaste ytterdörr och kan konsten att smälla med den dessutom? Han går hemifrån runt halv 5 tiden på morgonen. God morgon i stugan. Pigg och vaken, din jävel? Nej, tack, brukar inte jag säga att det är mellan 4 och 8 ungefär som jag sover ALLRA bäst? Jo... så tack för att jag väcks när jag inte ska väckas. Jag kommer gråta sedan i höst när jag ska gå upp en timme senare själv...
 
"Stadsbussen" på det här stället går till kvart i 8 på vardagarna och 6 på helgerna, börjar 7 vardagarna och 9 helgerna. Antar det inte behövs gå oftare....
 
Affärerna har ju öppet, men de ligger inte nästgårds precis och jag får ta bussen för jag har ingen lust att gå och gå och gå och bära en jävla massa jämt och ständigt och evigt och alltid. Det är fler apotek här, men jag använder bara det i Eslöv vid Willys märkligt nog. Men i alla fall, det fanns bara ett i Oxelösund.
 
Naturen... den ligger inte nästgårds här. Jo, för den som har bil. Här är bara sfalt och hus, villor. Det är tråkigt, det är en tråkig ort att bo på, inget vänligt område för naturälskare. Och var är havet liksom, inte här i alla fall.
 
Här är lyhört och grannarna är som tonåringar. Jag orkar inte. Allvarligt. Det är ju inte varje dag så det är ju inte så farligt egentligen, kunde varit värre. Men faktum är att det ÄR jobbigt med grannar som tycker att det är kul att sitta nedanför ens fönster och festa i 4-5 timmar isträck bara så där oavsett hur ofta det sker. Jag orkar inte med det. Jag står inte ut med det. Jag vill bo ensam i ett hus i skogen, totalt utan grannar, utan barn och utan någon kontakt med omvärlden.
 
Människor är för jävliga hänsynslösa varelser. Om man börjar tvivla på det är det bara att läsa nyheterna en dag, så ser man.
 
Nu ska jag gå och sova och hoppas jag vaknar på bättre humör i morgon.
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0