En tråkig onsdag!

Är på ett jobbigt humör i dag faktiskt. Känner mig sur och tvär, hängig och trött, har huvudvärk och magvärk. Tröttheten är mitt eget fel, borde sovit mer. Först kunde jag ju lagt mig i tid ju, men de senaste dagarna har jag inte alls vilat lika mycket på dagarna och det gör att hjärnan nu har slut på batteriet känns det som. Sur och tvär beror väl på vilken tid det är i månaden.... Huvudvärken, ja det är väl det vanliga, men magvärken vet jag faktiskt inte riktigt vad beror på. Jag är också lite hård i magen, vilket jag inte brukar vara så det har nog något samband. Det är troligen den nya EP-medicinen som ställer till med det hårda, som laktosintollerant brukar man istället uppleva motsatta problem... Sedan jag började med den medicinen så har jag inte haft de bekymmerna utan istället bekymmer åt det hårda hållet. I övrigt har jag inga problem med den faktiskt, är nöjd annars, men det ÄR träligt att vara hård i magen, måste jag erkänna.
Har under en tid druckit någon sörja man häller i tex vatten och sedan dricker, men det lyckas mest göra mig extra gasig och bubblig i magen, det fungerar inte på mig som icke-stoppande i alla fall. Synd. Har till och med börjat äta och dricka mjölkprodukter och det gör min mage mer smärtsam, men inte mer lös. Märkligt det där. Är svaret att jag alltid ska vara hård i magen från och med nu och så länge jag tar medicinen?
 
Jo förresten, mitt hår är torrt också! Väldigt strävt och torrt, men det blev aningens bättre när jag hittade ett nytt schampo och balsam, men det är märkligt hur det kan bli alltså. Mitt hår är i grunden lätt för att bli fett och så är det fortfarande, måste tvätta det varje dag, så det är en bit ner på stråna som de är torra, väldigt torra nu. Mitt hår har ett eget liv och bestämmer tydligen själv, men har inte klart för sig om det ska vara ett torrt hår eller ett fett hår... Lite dubbelt sådär. Skitbra med det nya schampot och balsamet dock, så det använder jag varje dag. Funderar på att försöka övertala mamma att klippa mig kort, vill egentligen inte, men det känns som om håret är slitet kanske. Jag vill ha långt och har kämpat i ÅR med att få tillbaka mitt långa hår, klipper ändå mig var tredje månad, men det verkar inte hjälpa. Mitt hår har alltid varit långsamväxande och krångligt. Hur kan det komma sig? Kan man inte göda hår? Jag vill också vara långhårig ju!
 
Jag har läst två böcker i år. Jag borde skämmas eftersom jag inte har läst mer. Men två böckerär mycket i bara januari. Eller nej, jag bara skämtade. Britta och Silver och Britta rider Hubertusjakt. Det är böckerna jag läste. Två mycket lättlästa barnböcker. Stor text med mycket mellanrum mellan raderna och bara typ 130 sidor så en himlans lätta böcker att läsa!
Men i vilket fall som helst så räknas de här två böckerna ändå på mitt nyårslöfte om 12 böcker, så jag har börjat och nu är det bara att fortsätta. Det här är bättre än inget och med tanke på storleken på böckerna så kan jag kanske komma igång lättare med läsningen om böckerna är lättare att se i och läsa texten. En lite spark i ändan som var välbehövlig!
 
Tänkte ta mig an Bukes bokbingo, lite knapert med tiden dock, men jag kan ju försöka. Å andra sidan kan jag ha bokbingot med mig själv om jag inte fixar det till avsatt tid. För mig känns det helt ok att bara komma igång och försöka i alla fall.
 
Men dags att ta tag i böcker och läsa nu i alla fall. Det går ju med läsglasögonen och om jag inte sitta längre stunder. I böcker med ok text behöver jag inte extra hjälp av förstoringsglaset heller. Jag borde tänka att jag får passa på, läsning är ju som läkning för själen egentligen, men det är lite av en tröskel som man ska över.
 
Serien Doktorn Kan Komma. De där avsnitten om ursprugsfolket i serien var inte slut då jag trodde det för typ 10 avsnitt sedan eller något. Undrar hur länge det varar. Inte så länge till tror jag, tror varje dag är det sista avsnittet. Med ursprungsskådisarna alltså. Sedan kommer ju plötsligt de nya och är tydligen i några avsnitt. Eller kanske en säsong eller något. Inget som varade i alla fall. Var inte populärt att byta ort och att byta ut folk. Jag har fortfarande inte tagit tag i att fixa min dvdspelare till datorn, jag måste göra det. Jag undrar hur många gånger jag ska säga och tänka det innan jag faktiskt gör det?
 
Men jag måste! Jag vill ju se McLeods Döttrar, mer Australien, älskade Australien!!! Australien är det bästa med Doktorn kan komma liksom, landsbygden, vidderna, fåren, kossorna, hästarna, ödemarken.
 
Jag vill åka till Australien.
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0