Vad är världen på väg?

Jag tänker inte ställa den frågan alla ställer sig och som jag tror att alla ställt sig i årtionden. Fast jag gjorde just det i rubriken...
Var och varannan dag läser vi om mord, död, IS, knivmord, människor som hittas döda, mördare som rymt o.s.v. Nu även torka i Etiopien och i Australien har en stor brand härjat och krävt dödsoffer. I London knivmördas tydligen tonåringar (gängrelaterat?) och i USA har en polis skjutit ihjäl en tonåring. Tja, det är väl lite av det jag läst om de senaste dagarna. Nu börjar terrorn släppa medierna och de rapporterar om andra saker också, vilket känns bra. Kanske inte bra att folk beter sig märkligt och sjukt, men bra att allt inte handlar om terrorism längre. Flera krönikörer på Aftonbladet har skrivit om rädslan som tydligen var och varannan svensk känner inför en eventuell terrorattack och för ett tredje världskrig. Vad är förresten ett världskrig, vad definierar ett och hur vet man vad som är ett krig och vad som är ett världskrig? Står inte världen liksom i krig mot sig själv? Det krigas ju lite här och var, över bagateller ju. Okej, ibland över allvarliga saker, men ofta tror jag man kan lösa saker genom att prata med varandra. Det är underskattat att prata. Det är underskattat att erkänna egna fel och det är ta mig fan underskattat ett be om ursäkt för att man gjort fel. Ingen människa är perfekt, men att åtminstone försöka vara god borde inte vara så svårt?

Det är nästan komiskt, om det inte vore så tragiskt, att Ryssland och Turkiet inte är polare. Man måste ha tappat förståndet om man skjuter ner ett ryskt plan, jag menar, Putin är kanske inte världens mest stabila ledare? Man ska väl inte dansa kring honom som en katt kring het gröt, men sansa sig lite med tanke på hur läget i just det området faktiskt är. Men det är klart, kanske vill Turkiet ha igång något mer, reta igång Putin lite? Är inte världens ledare (män de flesta?) lite väl krigsglada? Eller halvgalna allihopa hela högen. Vi kanske borde samla alla gubbar i ett land, eller en ö och be dem reda ut sina problem själv, så vi slipper dras med dem. Och Putin, ja vissa tycker att det är bra att han är inne och bombar i Syrien nu, men de ser inte att ISbombningen bara är en förklädnad, jag tror Putin bara vill svansa in sig och bli omtyckt av klasskamraterna- för att sedan göra det han just sa att Turkiet gjort mot honom- hugga någon i ryggen. Det är Putin det. Tror jag. Fördomsfull som jag kanske är.

Något intressant jag också läste häromdagen är att Jeremy Clarkson är i blåsvädret lite igen. Återigen har han uttalat sig lite väl skumt. Återigen är folk arga och kallar honom idiot och uppmärksamhets- och mediakåt. Håller med. Han hade skrivit i sin kolumn i tidningen han skriver för att man inte ska bege sig in i Syrien och bomba IS, för då blir de arga och hämnas och då blir den som hämnats på arg och ger tillbaka och då blir IS arga och... ja precis. Jag håller med på den punkten, våld föder våld och våld är möjligtvis inte den korrekta lösningen här. Han skrev däremot också att man ska låta IS vara i fred så tröttnar de på att självmordsbomba och skjuta ihjäl folk i andra länder. Nej, men alltså, Jeremy, har du tittat för långt ner i öldunken? Kanske inte, eftersom det sägs att han slutat dricka sedan i somras när någon typ i hans land dog pga alkoholskador och han var lika gammal som Clarkson. Oavsett vilket så tycker jag att han är ute och kör rejsingbil i spenaten, inte ska man köra barn- och djuruppfostran (ignorera dåligt beteende) på IS, tror det är ineffektivt som tusan. Är nästa grej att man ska berömma deras goda beteende också? Kanske göra ett belöningssystem med stjärnklistermärken för varje dag de inte har varit i bråk? Jag tycker man ska ge dem utegångsförbud i så fall. Och indragen veckopeng.

Clarkson hävdade också att IS inte angriper de som inte är muslimer som dem utan att de angriper... ja det blev jag inte riktigt klar över eftersom jag nog inte har nog med koll på vilken sorts muslimer de tillhör. Utan att jag vet så mycket så tror jag bestämt att de inte är riktiga muslimer. Står det verkligen i Koranen att man ska tortera och bomba andra människor bara för att de inte tror på Allah? Det var väl lite det som Clarkson påstod att det gör (och därmed gör de "inget fel"). Kanske borde jag läsa i Koranen? Det räcker med att ha läst i Bibeln, där står inte alltid trevliga grejer. Vi kanske ska skriva en ny bibel, där de goda sakerna nämns, så att fanatiska troende inte ser det dåliga eller de dåliga förslagen som finns i den, exempelvis att stena folk. Det är ju ingen god sak, men benämns i Bibeln. Jesus och Gud som ska vara så jävla bäst, enligt vissa personer (medan islam som religion beskrivs som hemsk).

Jag tror att folk tar Jeremy Clarkson för mycket på orden och för mycket på allvar, för jag tror inte ens han är så korkad så han tror på sina egna ord, han bara gillar att väcka ilska och göra sig ett namn på folks läppar. En sådan person som gillar att uppröra och sedan skrattar åt det. Visst gillar jag honom, men att slå på folk eller göra rasistskämt är inte precis något jag står bakom honom för, men överlag är han rätt rolig.

Jag har läst lite om Sverige i sociala medier och liknande, väldigt intressant läsning, att se vad vanliga "Svenssons" från olika länder tänker om Sverige nu. Naiva är ett ord som dyker upp. Europas flyktingkris är Sveriges fel, sägs också. Det pga att vi sagt att flyktingar är välkomna hit. Ja, kanske är det bättre att vända ryggen till och säga nepp här får ni fan inte komma in, såsom USA, Canada,Storbrtannien och bland annat Danmark gjort. Jag skulle dock inte kunna sova med gott samvete om Sverige inte försökt åtminstone. Hur kan de göra det i sådana länder?
"Vi har det bra i våra länder, men vi vill inte ha in flyktingar här, de är våldsamma, hemska, kriminella och skapar bara problem för välfärden. Jag tror jag tar mig ett glas vin till. Flyktingar får stanna där de är."

Nå, nu tror jag dock, tydligen som bland annat Löfven, att Sverige kommer hämta sig efter det här och att det kommer bli "bra" igen. Det som förstör välfärden är inte flyktingar utan alla kriminella som kostar staten pengar. Rättegångar och polisresurser, sjukvård osv pga att någon inte kan låta bli skadegörelse, mordförsök, misshandel och mord, är inte billigt. Undrar hur mycket en död person kostar samhället? Hoppas de inte skickar min dödsnota med mig i kistan när jag är död, då kanske den jäveln följer med in i nästa liv för mig!

Såg just en film, "Into the Storm", den var bra, men givetvis så hände en katastrof (en stor enorm oberäknelig tornado), människor hamnade i knipa, någon dog, någon räddade andra och några överlevde mot alla odds. En bra film för en person som mest känner sig lite off och deppig just nu. i morgon får jag se några avsnitt av Top Gear och glo på Johan Glans på You Tube, så att jag kan få skratta lite, är trött på huvudvärk, bekymmer och en jul som närmar sig med stormsteg och som jag ändå inte kan fira. Hur löser man ett problem man inte riktigt kan lösa utan att det drabbar någon annan?

Det är en fråga jag funderar på mycket. Ett problem jag har, som rör mig, men om jag gör på ett vist sätt blir det fel och om jag gör på ett annat sätt blir det fel mot mig. Om jag gör inget alls blir det fel. Jävla helvetes satans fel! Jag vill fan vara en struts!!! Och tjäna några miljoner på att göra bilprogram och ha roligt på arbetstid. Nä, nu var jag ju nästan elak nästan, faktiskt. Jisses, den där alkoholfria ölen jag drack var det nog något elakt i! Återkommer när oalkoholhalten gått ur kroppen.
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0