Jag har läst ut en bok, tänka sig.

Jag läste ut en bok i går. "Barnet" av Fiona Barton, honsom skrev boken "Änkan"som jag också tyckte om. Den här var också jättebra. Jag gillade den, den är skriven ur flera personers ögon och jag gillar det sättet att väva ihop en historia.  Det är viktigt att det inte blir rörigt när man gör på det viset, och man måste ha koll på den röda tråden hela tiden, men den här författaren hade den i ett säkert grepp hela tiden, kände jag. Dock kände jag lite för långt från slutet att jag redan anade hur den skulle sluta och det gillade jag förstås inte, så tydligt tycker jag inte att det ska vara. Men den var jättebra och absolut värd att läsa!
 
Så med andra ord är nu pappersboken utläst nu. Det gjorde att jag satte igång i går att läsa i en av E-böckerna också. Min fjärde bok för i år med andra ord. Så nu är jag i fas något så när kan man säga. Hinner jag läsa ut den till den 30 april är det ju ännu bättre, då blir jag inte sen alls! Men det är nog att hoppas för mycket, tror jag.
 
Det är en svensk bok och jag är ju inte så himla förtjust i svenska författare, så jag är förstås extra kritisk mot författaren även denna gången. Jag har läst 150 sidor eller så och boken är ju bra, men den har ju en del tillkortakommanden, tycker jag. Som tex att den är lite sävlig i handlingen. 150 sidor och ännu känns det som om jag är i början av boken fortfarande. Det finns också några lösa ändar som jag inte gillar, men de kanske knyts ihop senare. Men det är det här med den röda tråden, det är ju inte en helt lätt konst att behärska så ibland känns det som om den tappas lite för att sedan tas upp igen och så fortsätter man på den inslagna vägren. Det funkar ju, men det märks ju att man haltar fram en stund innan tråden går att finna igen. Dock kan jag inte säga att boken är dålig för då hade jag inte läst den alls. Däremot har den lite att kämpa med kanske. Jag minns inte vad den heter riktigt, jag kan inte se på omslaget då det är för smått för mig och när jag trycker på titeln för att läsa hela så kommer jag in i boken så jag får inte fram titeln så lätt. Har inte orkat engagera mig riktigt ännu, det kommer. Författaren heter Christian något, minns inte det heller. Det kommer också en dag när jag orkar lägga det på minnet. Undrar egentligen hur bra boken är då jag inte riktigt orkar lägga det på minnet... Nåväl, vi får väl se när jag läst ut den vad jag tycker om den då och vad jag minns om den. Kanske till och med en titel kan komma fram då!
 
Jag har många böcker att läsa, pappersböcker då alltså. Men det är ju svårt när jag blir så bländad av dem och så lätt tappar fokus och inte mår bra av dem. Jag har dock så svårt för att släppa min kärlek för böcker, riktiga böcker och det vore ju bra om jag faktiskt läste ut mina böcker också. Vi får se, blir inte att jag börjar på någon pappersvariant just nu  i alla fall, det får vänta tills jag åtminstone har läst ut den E-bok jag läser just nu. Skam den som ger sig dock. Lite så känns det. Jag vill så gärna. Lite åt gången så går det kanske. Lite här och mest E-böcker kanske. Det kommer att ta några år att komma igenom de böcker jag har här hemma som jag inte har läst om jag gör på det viset. De är inte så jättemånga men tillräckligt för att det ska dra ut på tiden rejält om jag kombinerar det med en massa E-böcker. Men bättre än att inte läsa alls, tycker jag.
 
Ska packa för att åka till Nyköping i morgon, men ingen bok hänger med då. Ja förutom de jag har i mobilen då alltså! Jag har inte tid att läsa där! Nackdelen med att bli åksjuk när jag åker bil är att jag inte alls kan läsa böcker. Det tar ju sina timmar att åka dit så då hade jag kunnat passa på att läsa, men nepp, det går inte, då kräks jag ganska omgående tyvärr. Känns inte som rätt grej att göra i Karolines bil, eller att satsa på att må illa med många timmar kvar i bilen innan vi är framme ens... Så det får bli läsfri tid! Gör inte så mycket, jag får babbla en massa med Karoline istället! Hon är intressant att prata med ändå så det kommer gå fint ju!
 
Det bbörjade regna natten till i går. Först lite smått och sedan mer rejält och i går regnade det en hel del under dagen. I dag har det kommit några skurar till och från också. Det känns bra. Efter första regnet såg man klart och tydligt hur grönt allt blev, allt fick mer färg! Jättefint! det ska regna nästan hela nästa vecka också och det behöver vi. Bara för jorden att suga åt sig allt den kan för man vet inte när det kommer nästa gång efter detta! Jag som inte trodde på regn i helgen, blev ju lurad alldeles! Men det är bra, tur jag inte fick rätt! Om jag kan se hur grönt det är här utanför så måste beten till djuren ha fått en del vatten de också och börjat växa så det knakar nu! Håller tummarna för det!
 
Jag är skittrött trots att klockan bara är 22. Tror jag ska landa rumpan i sängen efter en 2 minuters dejt med tandborsten. Hoppas på att den här tröttheten innebär att jag kommer att få sova bättre än vanligt. Tyvärr hjälper inte Circadinen mig speciellt väl. jag somnar lättare första gången på kvällen, jag känner mig trött och hängig, som nu, men jag vaknar och har svårt för att somna om, när jag sedan väl gör det så vaknar jag igen och har svårt att somna om, och när jag sedan gör det så vaknar jag igen. När jag sedan somnar om efter mycket om och men så vaknar jag igen. Totalt kan jag raffsa i hop cirka fyra timmars sömn på en natt och jag kan inte sova efter det blivit ljust. Jag har ALDRIG brytt mig om ljuset förut men nu bryr sig kroppen om det, som om det vore någon klocka att hålla sig efter. Ljust=inte sova. Märkligt det där.
 
Nu orkar jag inte vara uppe mer, dejten kallar!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0