Rubriker som inte finns här...

Så kommer du i form. Bästa träningen efter julmaten. Bikinikropp sommaren 2016. Simning, löpning, styrketräning. Tja, sådana rubriker lär inte synas här i alla fall! Jag är inte en sådan som tränar, inte mer än hur man ritar, läser, och är ute och går med Ayla. Kanske borde jag träna? Men det är ju så tråkigt, hur löser man det? Vill man göra tråkiga saker när man har jobbat på ett tråkigt jobb en hel dag? Nu tänker jag på om man jobbar alltså. Jag ser en del här i staden som faktiskt springer, men jag kan inte låta bli att fundera på om det är bra att springa på asfalt? Borde inte det vara jobbigt för fötter och knän eller är det som för hästar, att trava är ok, men inte galopp? Att asfalt ändå är sviktande, även för människokroppen? Nå, jag tänker inte testa, ingen idé att lova guld och gröna skogar, när jag vet att jag inte kan hålla det. Jag kan inte ens äta regelbundet, som är regel nummer 1 när det gäller viktnedgång. Suck. Vad ska det bli av mig?Jag skulle kunna lista alla motionsformerna som tråkiga. Förutom simning, men det har jag inte råd med tyvärr. Det kostar för mycket.
 
Det har kommit sig så att jag har bestämt två böcker att börja läsa i. Den ena är Lilla huset på prärien och den har jag redan börjat i och den andra är Röd dimma av Patricia Cornwell. Jag har redan läst Flykten till vildhästarnas ö av Jane Ayres, så årets första bok är avklarad. Ännu en sådan där tonårsbok förstås, men bok som bok kanske. Jag läste Lilla huset på prärien som barn, då var den supertjock och egentligen var det väl inte direkt någon barnbok. Märkligt att den säljs som det i dag. Nuförtiden är den indelad i flera böcker har jag för mig.
Börjar bra. Det gjorde det 2015 också minns jag, men så tappade jag där på sommaren. Är det inte då man läser flest böcker egentligen? I dag skulle Isaac egentligen låna en bok på biblioteket åt mig, av Svetlana Aleksijevitj, en av hennes andra, tror den heter Zinkpojkar, om barn i kriget. Tänkte försöka läsa flera av hennes böcker i år. Om inte alla för så många är de ju ändå inte, och hon skriver om viktiga sakeer, väl värda att anstränga sig för att läsa. Så det ska jag ta tag i. Frågan är bara när jag ska läsa den... Och egentligen ska jag inte läsa en massa "nya" böcker, utan snarare ta mig igenom de som redan står i min bokhylla. Eller bokhyllor förstås. Jag har ju en del där att traggla mig igenom först. Måste, måste, måste. Jag undrar dock när Simon Beckett skriver en ny bok om rättsläkaren, han måste skynda sig, det är länge sedan nu han skrev om honom och de är ju skitbra de böckerna. Samma med Val McDermid, böckerna om polisen Carol Jordan och psykologen Tony Hill. Kom igeeeen nu, jag väntar otåligt!! Nej förresten, var det inte jag som skulle läsa ut mina böcker i bokhyllorna först???
 
Mög!
 
Jag har även gjort färdigt min teckning jag började på förra året. Den blev inte bra, men fick duga.Ska bilderna bli perfekta så lär jag aldrig bli klar då mina bilder aldrig någonsin har varit eller kommer bli perfekta. Blir någons det förresten? I går var jag lite uttråkad och började rita på tre olika teckningar. Har fortfarande några jag borde gjort klart, från förra året, men började istället på nya. Så nu har jag ytterligare några till ofärdiga. Smart. Men tja, jag tycker det är kul att rita, svårt bara att göra klart dem när de inte blir som jag vill. Ser dock fram emot speciellt en av dem när den är klar, för den tycker jag om. Jag hittade bilden, ett foto, på nätet och snodde det. Förlåt den som äger det, men jag kunde inte fråga och jag ville rita av just DEN bilden! Att rita för hand är svårare att rita och titta på ett foto, så när jag såg den här bilden och kände att just DEN vill jag rita så blev det så här. Annars brukar jag helt rita utan någon bild att titta på. Jag kan titta på andra bilder, påminna mig hur ben ser ut osv, men motivet kommer från hjärnan. Min allra favoritbild är dock från ett motiv i en barnbok jag har. Jag ritade bilden med boken framför mig och jag är otroligt nöjd med den, men motivet kändes ju rakt in i hjärtat också. Med sådana bilder kanske mina teckningar blir bättre ritade också? Jag har aldrig givit mig på att rita av Akima, jag har aldrig velat eftersom jag vet att jag inte kan rita av sådär personligt som det hade krävts. Jag har tittat på foton på hennes ben och rygg tex när jag ritat andra hästar, men inte mer än så. Tänk att lägga så mycket energi att rita av henne och ändå kan man inte se att det är just Akima... Det skulle kännas väldigt fel för mig. Men den här bilden jag snodde är på vilda mustanger och den är jättefin! Kanske just beroende på att de är vilda och att de inte står uppstälda och välborstade och allt det där? Hästhuvud är i övrigt det jag mest har ritat i mitt liv kanske, men den här är 4 hästar där huvudet som sagt bara är en del av hästen. Senaste bilden jag ritade var just ett hästhuvud. En av de två andra bilderna jag började på i går är också ett hästhuvud, en annan är en hel häst, tänkte försöka rita en fjording så när jag kommer till manen ska jag googla fjordningmanar så jag får rätt på hur de ser ut. Egentligen är det väl det som gör att man skulle kunna se att det är en fjording. Jag har lättare för att rita ponnyer och grövre typer av hästar, än sådana där smäckra pållar med dressyranlag, Jag undrar varflr det är så. Föl är också lättare att rita än vuxna hästar. Men där tror jag det är att de inte är perfekta eller symmetriska, oftast. Därför borde det vara lättare när man inte behöver just ha det där perfekta hos fölet.
 
Det pratas mycket om gränskontroller och id-kontrollerna nu, både i sverige och utomlands. Folk är väldigt negativa mot dem, men jag har inte riktigt förstått varför. Jag har inte sett en enda förklaring på varför de skulle vara fel. Jo jag vet att pendlare drabbas "hårt", men tror ni inte det bara är en inkörningsperiod och att det sedan löper lättare? Andra säger att det inskränker i asylrätten, men det gör det ju inte alls egentligen, säger de som vet. Sedan är det några som skriker för att man "återgår" till stenåldern för att man har gränskontroll mellan Sverige och Danmark nu igen, men jag har svårt att se det så också., SÅ hemskt är det väl ändå inte att dra upp pass eller ID-kort vid resa över sundet? Det gör man ju så ofta i livet ändå? Jag visade mitt senast jag var på VC och för en kort tid sedan när jag hämtade medicin på Apoteket. ID-kort ska ju ÄNDÅ finnas med när man reser till Danmark eftersom man SKA kunna legitimera sig om någon frågar, så att åka utan är ju fel. Tar lång tid tror jag inte heller på som sagt, för jag tror man kan få till det smidigare och smidigare, det är ju nytt för alla- både pendlare och poliser/vakter. Ge det en chans tycker jag. Sverige ska inte ha gränser och murar tycker en del, och jag håller med, jag tycker inte heller att vi ska ha det, men jag håller inte med om att gränskontroll är varken en gräns eller mur. Identifiera dig så får du komma in, det ÄR inte svårt. Men jag känner oclkså  att jag måste fråga: de som är emot gränskontrollerna och hävdar att Sverige inte ska ha gränser och att vi ska fortsätta ta emot så många flyktingar, snälla förklara hur vi ska lösa livet för dem och vi alla här när vi inte ens har bostadsplats för dem? Jag håller med om att vi ska ta emot flyktingar, vi behöver folk i Sverige, vi äger inte vårt land och vi har plats att dela med oss av. Samtidigt kan jag se det positiva för oss alla att vi faktiskt tar in färre flyktingar ett tag så att Sverige kan ordna upp sin situation lite grann, så att det blir bättre. För ingen mår bra av att bo i tält i kyliga Sverige. Det är inte riktigt "värdigt" kanske man kan säga.
 
Så, kort och gott kan jag säga att jag ännu inte har förstått varför så många är så kritiska mot gränskontrollerna nu, jag har inte fått någon riktig vettig förklaring på varför det är så dåligt och vad som är bättre att göra. Att hävda att Skåne och Öresundsregionen nu är död pga detta är bara att överdriva, sånt dör inte så lätt och om det dör för gränskontroller några månader så var det aldrig något hållbart ändå. Och danskarna är sura nu, de kanske inte vill vara med ändå. De är lite roliga. De uttrycker så tydligt att asylsökande kan ge fasen i att komma till det landet, öppet rasistiska skulle jag vilja påstå, men när Sverige stänger gränser och säger att vi inte kan ta emot fler just nu, så skriker danskarna över det. Det har ju varit så de gjort under lång tid ju! Just så, förutom att deras gränser inte varit mot Sverige osv. tillbaka med egen medicin, var den besk månne?
 
Nej jag känner mig lite obildad när det gäller det här ämnet lite grann, jag har ändå försökt läsa en del om det, men ännu inte funnit några svar på vad som vi har som alternativ till gränskontroll. Att teorister skulle uteslutas genom det här sättet tror jag inte ett dugg på, de tar sig in ändå, och svenska terrorister finns ju redan här, så huvudsyftet kan inte vara att skydda Sverige mot sådana. Dåligt argument, känner jag.
 
När man läser kommentarerna till brittiska, australiensiska och amerikanska tidningar om Sverige så beskrivs vi som naiva idioter, politisk korrekta, frigjorda och dumma. Samtidigt är det en stor grupp, tror den är större än den andra egentligen, som ser med beundrande ögon på Sveriges öppenhet, på hur vi ser på andra människor och att vi lär våra barn om sexualitet, jämställdhet och liknande. Gillar den synen på oss bättre än den att vi skulle vara naiva. ÄR vi naiva när vi bara vill hjälpa och försöka ta hand om de flyktingar som kommer? Det tycker jag inte att man är. Man har gott hjärta i alla fall, och vi har ju försökt en massa. Till skillnad från många andra länder som sagt att deras land är deras och ingen har där att göra. Australien har ju absolut den mentaliteten. Storbritannien är inte långt efter, de piper rätt bra om att de inte kan ta emot folk.
 
Jag såg "Building cars live" häromdagen på You Tube. Ett bilprogram i två avsnitt med bland annat min favorit, och så två andra. Min favoritbritt vet väl alla vem är... James May förstås och givetvis var han perfekt för det här programmet också. Det var livsändning från Minicooperfabriken i Storbritannien, okunnig som jag är så minns jag bara något om Oxford.. oxfordshire... ja, vad tusan, något sådant.  Man fick i vilket fall som helt se hur fabriker bygger bilar av i dag och lite av hur man gjorde förr. Jätteintressant program, till och med Eric tyckte det, och han gillar inte ens bilar och bilprogram annars. Massor med robotar bygger bilarna och människor gör också saker men betydligt lättare saker och dubbelkollar och sedan testar dem så de är ordentligt gjorda. Intressnat med att allt är datorstyrt nästan och att det inte bara görs en sort utan varje bil som kommer på bandet är unik och olik de andra som kommer. Det kan vara en variant först som tex är högerstyd, nästa bakom kan vara vänsterstyrd och en annan sorts mini och i en helt annan färg. Alla bilarna är ju redan beställda och görs enligt kundernas önskemål, vilket också gör det hela svårare. Men det är det som datorerna också har koll på så att varje bil är unik och skapas enligt datorns uppgifter och JUST i tid. Fabriken sticker ut med att de kör enligt konceptet "just in time" där man arbetar med de delarna man har inne just nu och inte har ett lager, man får delarna man behöver levererade just när det behövs så att säga. En bil var 68 sekund rullar ur fabriken- klar och såld, redo för att fraktas bort till ny ägare. Ja, vad kan jag säga, det var två avsnitt av härlighet för mig, coolt at följa! Ett program i min smak! Fler sådana program skulle jag önska!
 
Jag är mycket nyfiken på hur Top Gear gubbarnas nya program kommer att vara. Jag är också "rädd" för att det stigit dem lite åt huvudet och att det inte alls blir såsom vi vill ha det. Att de helt enkelt är för gamla för det här och egentligen borde fortsätta i mindre skala. Lite som James May gör, med det här liveprogrammet, att han gör en ny serie av "Cars of the people" och liknande saker. Jag tror nog att det borde blviit så istället. Egentligen. Det är ju ett bäst före datum även för tvpersonligheter skulle jag vilja påstå. Och om jag förstått det rätt har den här sommaren med massor att göra just slitit på dem ytterligare, med sina liveshower osv. Det syns på dem alla tre. Det blir intressant, nån gång i augusti börjar det. Vad tror ni? Har jag rätt i att det finns en risk att det blir en flopp, trots att de tre gjorde ett bra Top Gear och att jag gillar James övriga program? Det "nya" Top Gear kommer antagligen bli lite av en flopp. Eller antingen kommer den bli det eller så blir den inte det men får en helt annan publik än vad förra Top Gear hade. Chris Evans får en hel del kritik just nu, när han misslyckas osv. Det är NÄSTAN så jag tycker synd om honom, det är inte lätt att ta efter någons stora skor och leda ett sådant program. Media har ögon i nacken och allt han gör som inte gillas skrivs ju kvickt i tidningarna. Det kan verkligen inte vara lätt för honom att försöka få till ett program. Nu senast var det om att han krockat en jaguar för att han har problem med att titta i kameran samtidigt som han kör, såsom de andra är vana vid sedan många år tillbaka. Jag undrar jag om de inte var "barn i början" de också och misslyckades ibland...
 
För en tid sedan såg jag en dokumentär om pedofiler. Det var Louis Theroux som gjorde den. Som vanligt är hans arbete bra, men den här gången funderade jag på om han inte kunde ha gjort mer av sin dokumentär, utforskat mer, kändes lite för tam och enkel egentligen för ämnet är stort och viktigt. Det handlade om dömda pedofiler, som först levt av ett fängelsestraff och sedan bedömts som för farliga att släppas ut i "naturen" höll jag på att skriva, så de har hamnat på ett sjukhus, eller ett hem, där de kommer förvaras tills de är friska nog för att lämna stället. Eftersom de flesta forskare och så faktiskt inte tror att det generellt sett går att bota en pedofil så är det inte alls många som lämnat stället, de är fortfarande för farliga och kommer bo där tills de är gamla och dör. De har det bra där och flera av dem vill inte ens flytta. Han, Louis, reagerade också på hur bra de har det där, att det inte verkade som något fängelse eller sjukhur utan mer som ett hotell eller liknande. Han ställde sig frågan om det var rätt eller fel, men jag tror som sagt att han kunde utvecklat dokumentärern lite mer än så. Kanske vågade han inte, eller så fick han inte, ställa mer ingående frågor till de intagna. Om varför de gjort som de gjort och vad det tänker i dag efter alla åren i fängelse osv. Deras egen syn på sina brott. för hur många vill veta hur en pedofil tänker? Jag kan köpa att pedofili kan vara en sexuell läggning till viss del (i Sverige räknas den både som sexuell läggning och som sexuell störning, man är inte riktigt överrens), men även om man har det så betyder inte det att man måste agera felaktigt efter det. Homosexuella våldtar inte så fort de ser någon av samma kön, heterosexuella våldtar inte motsatta könet så fort de ser det. Alltså, de flesta människor gör inte så, menar jag. Men många pedofiler gör just det, varför? Om det är en sexuell läggning, varför måste man våldta då? Sådana frågor hade han ju en chans att få svar på i dokumentären, men istället kändes det lite som om att han trampade runt lite på tå runt människorna där. Jag hade äcklats av människorna och att vara där och den känslan fick jag att han också kände lite grann. Att det var för stort för honom att ta in. Det förstår jag absolut, för vem som helst som inte är pedofil är det ämnet oerhört svårt att förstå och närma sig,Han är dessutom pappa och kanske är det av betydelse när man tar sig an ett sådant ämne.
 
Jag ska se fler av hans doklumentärer. Finns några på YT som jag inte sett tidigare. Han är i övrigt riktigt bra på att ta reda på sådana här saker åt oss som undrar men inte kan ta reda på det själv. Bra människa!
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0