Mycket på kort tid

Rusade fram i dag.

Lämnade Elin vid skolan samtidigt som jag hade med Ayla så hon kunde få sin morgonpromenad. Sedan hem och äta och sova en timme, vika lite tvätt och städa toa och förbereda en maskin tvätt till- bara att trycka på knappen.

Sedan hämta Elin och då fick Ayla vara hemma. Jag och Elin promenerade ner till centrum och skulle till optikern, men de hade lunchstängt. Vi gick då lite runt området. Tog ut pengar, gick in i en djuraffär och kollade läget, där vi köpte några små hundben och tog ett kort om veterinär här, sedan gick vi till Apoteket och hämtade ut medicin åt mig (och fyllde på med Alvedon också...) och gick sedan runt så vi kom tillbaka till ICA Kvantum som förut.

Fortfarande var klockan inte 13, så vi gick in och köpte mjölk och tog en mjukglass på vägen ut. När den var uppäten gick vi in till optikern och fick Elins glasögon tillrättade och sedan mina. Enligt henne så var sadlarna vid näsan upp och ner. Intressant att Specsaver, som var de som bytte ut dem senast, inte kunde sätta dem rätt. Intressant också att optikern i Nyköping inte lade märke till att de satt fel. Jag fick nya sådana i alla fall då de var blankslitna och bidrar då till att de glider på näsan.

Det bästa av allt var ju att mina glasögon visst gick att få ordning på, hon böjde och vred och så plötsligt satt de på näsan precis som de ska göra, alldeles raka och fina. De ÄR mycket slitna och mycket repiga, men nu är de raka igen. Tack Gud! För att de är det. Tack! Gud! För att de inte gick söder. Det var jag skiträdd för, för jag har verkligen ingen som helst råd att köpa nya för många tusenlappar just nu (aldrig...?).

Jag passade på att fråga lite om hur det funkar här i Sörmland med glasögon till barn. I Skåne bidrar Region Skåne med 500 kr till glasögon för barn och då går man till ögonläkare för att få recept på dem. Jag tänkte att det kanske är något liknande här, och det är det. Nyligen ändrat. Från början var det för barn upp till 12 år, sedan för barn upp till 8 år, men nu ändrat så det är för barn upp till 19 år. Tack och lov måste jag säga. Det beror nog på att glasögon är dyrt och att det är bättre att bidra med en peng så att även tonåringar kan få ett par glasögon när de nu behöver det, trots att föräldrarna är fattiga. Från barnet är 8 år får optiker lov att själv kolla deras syn och så skriver de recept som man får skicka in till landstinget för att få bidraget. Känns bra!

Till vuxna finns inget. Som vanligt.Givetvis.

Sedan bar det av hemåt igen. Och där blev Ayla jätteglad när matte äntligen klev innanför dörren. Vad skulle hon göra utan sin matte liksom.

När Top Gear kom kvart i 6 i kväll satt jag och somnade framför TVn. Jag skulle bara blinka! Var det tänkt alltså. Antar att i kväll när jag lägger mig så kan jag blinka hur många gånger som helst utan att jag somnar..

Innan dess ska jag hänga tvätt och plocka undan tvätt.Det ser dessutom ut som om det vore en god idé att städa skrivbordet lite grann. Och titta på Law and order special victim unit på 5an.

Jag har förresten hängt upp tre små bilder på mina barn på väggen här. Vet inte riktigt vad jag ska ha mer så väggen är tom. Funderar på hästarna jag ritat, några av dem, men jag måste köpa ramar först till dem, och hur ska jag sätta dem? Samtidigt funderar jag på en större tavla av något slag. En bild på Australien kanske? Eller större bild på Akima? Eller bilder på hundarna (Enya, Nadya, Nacita och Ayla) i åldersordning?

Suck! Att det ska vara så svårt att välja.

Jo, jag vet, det finns människor som har betydligt svårare saker att genomlida varje dag.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0