Film, serie, musik och böcker

Har just sett ett nytt avsnitt av The Grand Tour med James May, Richard Hammond och Jeremy Clarkson. Det var så intressant att jag under tiden passade på att spela ett spel på mobilen. Jag gillar det de gör, men det börjar bli lite gammalt nu, precis som dem, samma gamla vanliga. En hel del skratt förstås, men om man inte tittar varenda sekund har man inte missat mycket ändå. Nu var de i Skottland, pga covidrestriktioner, kunde inte åka någonstans och jag förstår att avsnittet blev lite lamt pga det. Helt ok att vila ögonen på dock! Fortfarande är James May min favorit av dem alla, han är smartast och trevligast, och det utmärker honom tydligt. Hans ärliga vänlighet. Hammond är mer barnslig och självupptagen, medan Jeremy är väldigt ego och speciell på sitt sätt, smart, men ego ändå.
 
Jag har i övrigt lyssnat ut Vävarnas barn av Per Anders Fogelström, och den var precis som förväntat, bra. Den var 15 timmar lång så inget man lyssnar i en handvändning, hans böcker känns lite tunga också så man behöver pausa. Inte tunga för att de är dåliga utan för att det är mycket information och intressanta böcker. Jag tycker om dem! Ska läsa de andra också. Eller lyssna snarare.
 
Påbörjade en bok om en FBI-agent vid namn Kate Winslet och fick sätta den på paus och välja annan bok istället. Uppläsaren andas ut efter varje ord typ, jättemärkligt sätt att läsa på och frågan är om jag ens klarar av att ta mig igenom den. Han borde inte ens få betalt för att läsa den, så dåligt jobb som görs... Så, istället för den boken blev det en bok av Sofie Sarenbrant istället. Hennes första om polisen Emma Sköld, Vila i frid. Som förstås nu också är utlyssnad. Och en ny av samma författare är påbörjad, hennes andra i den serien. Fogelströms nästa får vänta något lite till. Hans böcker lämnar alltid en massa tankar och känslor som måste funderas på innan jag kan gå vidare med nästa av honom. Vilken skillnad det är på författare och böcker! Sofie Sarenbrant är visserligen en helt ok författare, men hennes böcker lämnar liksom inte samma fotspår i minnet som Fogelströms gör. Långt efter.
 
Jag har nu 26 böcker på min lista i år. Nyårslöftet sa 30. Var ett tag orolig för att inte klara av det, men det tror jag nog att jag gör ändå. Det känns bra! Även om det är sorgligt att Simon Becketts böcker inte översätts till svenska. Eller de senaste av Val McDermid. KOM IGEN liksom, mina favoritförfattare och favoritserier!!!!! Det är Val McDermids böcker om polisen Carol Jordan och psykologen Tony Hill som ligger bakom TV-serien Mord i Sinnet som sändes för en hel del år sedan nu. Har hela serien, 6 säsonger, på DVD, självklart älskade jag den också precis som böckerna! De löste mord tillsammans både i serien och i böckerna, skrämmande deckare på riktigt brittiskt vis- de som är bäst på det.
 
Simon Beckett skriver om David Hunter i sina böcker, han är en rättsläkare som polisen använder på mordplatser och för att undersöka mordoffer. Det är en otroligt fröjd att läsa varenda stavelse av honom, han skriver vackert, humoristiskt och poetiskt på samma gång. Och jag älskar verkligen den bokserien om honom!
 
Självklart översätts inga av de författarna till svenska längre. Frågan är varför. Finns det verkligen ingen som uppskattar världens bästa författare? Förutom jag då. SORGLIGT.
 
Nu vilar jag öronen från böcker och lyssnar istället på saxofonmusik. Det är också vackert! Jag har verkligen bred musiksmak!
Tror att jag kanske skulle valt det tidigare i dag när jag tröttnade på att höra grannens musik och då valde att testa mitt urgamla högtalarsystem med bas och allt som inte är använt på 7 år nu. Jag skruvade upp liiiiiiiiiiiiiiite högre än vad jag faktiskt hade tänkt mig... Jag använde det flitigt när jag bodde i hus, det är jävligt bra, men så flyttade jag till lägenhet och då funkar det inte med musik och högtalare, bättre med hörlurar. Så det har stått undangömt i alla år sedan dess. Det är ju inget maffigt högtalarsystem egentligen, utan ett med bas och trevliga högtalare till datorn bara, men det har alltid haft ritkigt bra ljud, och jag insåg rätt fort att jag har saknat att lyssna på musik så. Det är absolut inget för lägenhet, vilket ju också är anledningen till att det stått undangömt under lägenhetsåren än så länge.Så det plockades undan igen... Kul att veta dock att det fungerar fortfarande, Det är 15 år gammalt och MYCKET väl använt tidigare när jag bodde i hus!
 
Nu ska jag se filmen Stand by me. Min favoritfilm! Absoluta favorit genom tiderna, finns ingen bättre! Så innan jag lägger mig är det filmtajm en stund. Orkar inte se hela i dag men en stund i alla fall.
 
Good night!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0