Blommor.

Ok, det gick kanske inte så bra det här med att låta kroppen återhämta sig med sömn, måltider och vätska...
Vaknade tidigt i morse och gick en tidig morgonrunda med Vavilon, klockan var strax före 06 när vi kom in, jag tog en bit av en proteinbar (vad jag levt på de senaste dagarna...), drack lite och gick och la mig igen. Varknade sedan runt 9 och kissade, sedan vid halv 12, hann tänka att jag borde stiga upp, men somnade innan jag hann göra lsag i saken, och vaknade 13.10..... Det var det. Nåja. Tillgodosett, med hjälp, kroppen ordentligt med sömn i alla fall.
 
Blommorna har blivit ompysslade också, väldigt länge sedan, halvdöda som många av dem var. Fick en blomma och en stickling (och chokladask) av Linda i går när jag fyllde år, en palettblad, jättefin och skulle vilja att mina ser ut så, men hur fasen bär man sig åt liksom. Skulle kanske behöva större krukor till en början med, de kanske känner sig smått kvävda hos mig i sina smått normalstora grejer. Och en gullranka som väntar på att få rötter också, gillar klätterväxter och hoppas den kommer trivas här!
 
Murgrönan jag köpte som typ dog fortsatte jag vattna och bytte föster på trots att den såg död ut och alla sa att den var död och mitt i allt kom ett grönt blad, sedan ett till och ett till och ... så nu när den verkar ha repat sig något klippte jag bort de vissna stänglarna (ville inte röra den tidigare), och doftrankan jag har har fått tre blommor och klättrar så gott den kan. Den verkar trivas! Det gör även stinkisen, pelagonsläktingen Doktor V ..Doktor We... ja sån stinksläkting. När Vavilon kikar ut ur fönstret just där den står och nuddar den lite stinker hela han en lång stund efteråt! Inte för att han bryr sig om att han blir parfymerad av en blomma liksom, klart han ska ha span på vad som händer, så någon doft skrämmer inte honom.
 
I köket står en bukett roros som köptes i tisdags, åkt tåg i en påse till Höör från Lund, stått i vatten till onsdagen, åkt tåg i en låda till Eslöv, legat där några timmar, stått i en burk med vatten, åkt bil hem hit igen och står nu i ett glas. Ser fortfarande fina ut. I en vas står en liten bukett rosor som hänger en del nu, också köpta i tisdags men inte fått samma "behandling". Och så plockade jag några liljekonvaljer i torsdags kväll på sista promenaden med Vavilon, inför min födelsedag. Luktar gott! Min favoritblomma, men svår att få fina och många av, fridlysta och svår att hitta.
 
Nu ska jag strax åka och handla. Schampot är slut.... Och mjölken. Potatisen. Det behövs ibland.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0