Solig höstdag, men hunden under sängen...

Jag gillar hösten. Inte de där dagar då det skånska vädret är så jävla typiskt skånskt och det bara regnar på längden och på tvären, och vinden tar i så den storknar nästan. Då är jag inte helt förtjust i hösten. Jag gillar höstens alla färger, höstens klara kyla och solens värmande strålar. Det känns bra att andas, det luktar en massa gott ute och det går att sparka löv som en barnunge igen när man går med hunden i skogen. Tur jag har hund.
 
Här är Vavilon som njuter av solen på balkongen!
Fast nej, han hade visst GÅTT IN och lagt sig under min säng som vanligt. Hans kryp in, men allvarligt, vinterhunden tillbringar en fin höstdag under sängen inne?! Ja, även solen har sina fläckar är väl det enda jag kan komma på.... Han verkar tycka att han fått nog av sol i dag! Ska förresten släpa med mig några röda och orangea löv hem i kväll, om jag hittar några. Behöver det till mitt höstfat. Har redan en drös gula och ekollon.
 
Har jobbat i dag, skönt med fredag och helg, men det var även trevligt att jobba eftersom det fungerade bra. Jag är i fas med mina uppgifter, har metoder för att inte komma efter och det känns ju extra bra när det verkligen fungerar som tänkt. Inte så stressande alls i dag. Trots att jag har en del nya saker på gång, som stressat mig en del senaste tiden.
Jag ska till exempel vara handledare för LIA-eleven som kommer vecka 44. Har pysslat med att sätta ihop ett typ av schema åt henne så att hon vet vad hon ska hitta på och ska ta kontakt med alla berörda så att allt är bokat och spikat tills hon kommer. Självklart kommer det ju att bli förändringar i schemat då, saker inträffar, sjukdomar osv men ju mer förberedd man är desto lättare är det att lösa så att det blir bra tänker jag. Och så vill jag ju förstås att hon får en bra tid hos oss och att inte jobbet behöver hamna vid skämspålen pga mig!
 
Jag har också lärt mig uppgifterna på andra sidan 1177, vårdgivarsidan. Ta emot meddelande, fördela dem till rätt person och boka in i tidboken. Visserligen faktiskt inte svårt alls egentligen. Jag gjorde dessutom delar av de uppgifterna när jag började för 1,5 år sedan, men då bara till en läkare endast och väldigt sällan. Jag har blivit visad det två gånger under 2018 också, när jag satt med som akutsekreterare på Eden där jag jobbade då, men minnet behövdes uppdateras och förnyas med kunskaper för att fixa denna uppgiften! Och det känns som om jag nu kan säga att jag kan detta. Fast jag måste också erkänna att det är lite nervöst när PMO hävdar att jag dubbelbokar när jag inte gör det egentligen, "Men shit, håll käften liksom! Inga fler arga rutor på mig!" Som om PMO alltid vet bäst.... ;)
 
Jag är också i fas med remissbevakningen, men även där får jag mer att göra om några veckor. En ny läkare, som jag ska sköta bevakningen för och en läkare som är på G åter från sjukskrivningen. Så det blir dubbelt upp mot vad jag har nu. Det gäller att ha det under kontroll så det inte smiter i väg på hög! Allt blir så mycket jobbigare när man måste lägga långa stunder på bevakningarna, bättre att bara lägga några minuter här och där och att alltid vara i fas.
 
Sedan är det tid att lära mig SVPL/Mina planer också, vilket alla ju säger är så krångligt. Försöker tänka att det inte alls är så utan beror på hur man uppfattar det och hur stressad man är, som akutsekreterare är man ju rätt stressad också, för det mesta, eftersom alla drar i en. Kanske om jag betar ner det i etapper och tar varje etapp i taget så blir det enklare att greppa. Jag hoppas det.
 
Sedan ska jag sätta ihop ett häfte med lite tips och trix till alla nu läkare som börjar, det blir lättare för oss sekreterare, men även för varje ny läkare som börjar, att veta rutinerna på arbetsplatserna, var vi skickar olika remisser och hur vi gör olika saker. Så nu ska vi samla allt vi kommer på som ska stå däri! Det är sånt jag funderar på efter arbetstid också... Det känns som om jag aldrig går hem.
 
Dock så ska vi inte nu hålla på med diagnoskoder och dra ut listor längre. Tråkigt, tycker jag eftersom vi kommit på ett bra sätt för det, så att det inte tar sådan tid liksom. Det var också intressant och kul att göra den uppgiften ändå. När man väl hade lärt sig, fick lägga ner mycket tid, även efter jobbet, på att lära mig dignoskodernas underbara värld....
 
Får väl erkänna att det faktiskt är lite stressande allt. Viktigt att göra bra ifrån mig förstås, men för min egen skull har jag svårt för att göra halvdana jobb på jobbet.Det blir så ändå ibland pga andra omständigheter som jag/vi inte kan påverka, så är det att inte vara den som bestämmer allt, så får man rätta sig i ledet och då kan det inte bli helt perfekt som man tänkt.
Å andra sidan känns det bra att begrava mig i jobb.
 
Har ännu inte hittat något vettigt att lyssna på i ljudboksväg nu när jag är klar med den där asdåliga boken. Rotade fram en som handlar om någons liv i och flykt ur Nordkorea, får se om den kan vara något nu eller om jag ska välja ett tryggt kort och lyssna på Per Anders Fogelström istället. Har ju lagt boken om Nordkorea i min "vill läsa" lista så jag borde ta tag i den. Så många böcker där nu! Gör då och då försök att beta av den från start, men så trillar jag bort och väljer något som verkar intressantare för tillfället. Hade lagt Paula Hawkins senaste där och väntade på att den skulle släppas som ljudbok. Nu när den är släppt och några har läst den har den fått rätt mediokra betyg och man rekommenderas tex att läsa något annat eftersom den är händelselös. Inte precis vad jag hade önskat av en författare vars andra böcker gav mig hopp! Tappade sugen lite! Saknar bra böcker!!!
 
Så det är istället musik min hjärna dränks i igen titt som tätt. Google is my friend, and YouTube is the friend of the year! Där finns allt att lyssna på, kända som mindre kända, därför föredrar jag YouTube framför Spotify och sånt, man ska ändå ha några lyssnare för att nå Spotify och Itunes, på Youtube behöver man inte det och plötsligt så händer det, man trillar över stjärnor som gör låtar bättre än originalen, bättre än andra och skriver egen skitbra musik.
 
Ett exempel på vad jag lyssnar på är detta.
Jag växte upp med hans musik i öronen från barnsben och jag tror helt klart att denna låten är hans absoluta bästa, enligt mig då. Min favorit! Inte konstigt med tanke på mina danska drag, gissar jag!
Har älskat den sedan jag hörde den första gången. Sorglig. Och vacker. Mitt i prick. Inte någon man lyssnar på för jämnan utan på när man känner att livet behöver en sådan låt.
Detta är dock en kvinna vars låtar jag ofta återkommer till. Hon gör inte fler, lever inte, dog alldeles för ung. Vacker röst som skapar vacker musik som passar perfekt i mina öron. Folk borde lyssna på Eva Cassidy mycket mer än vad som görs!
 
Jag är som mina barn.... tillbringar ibland mycket tid på YouTube. Vi gör dock totalt olika saker. Medan jag mest snubblar omkring bland världens alla sångare och musiker så kollar de andra klipp, men det är som med att googla, man börjar och så snubblar man igenom Google och flera timmar förfluter. Så är det att lyssna på musik på Youtube! Och jag har nog några tusen musikklipp sparade i favoritfältet på datorn.... så många att de inte får plats ens i listan bredvid. Och så får man då och då gå på upptäcktsfärd bland godbitarna man sparat!
 
Okej, nu ska jag sluta plåga.
 
Snart är första delen av sista säsongen av The Walking dead slut. GAAAH liksom! Jag kommer ju för fan sakna serien! Vad ska jag då titta på? Har svårt att hitta något helt intressant att följa på samma vis. Serien handlar om relationer, om att bygga upp en värld igen efter att den fallit ihop pga zombisarna, och inte så mycket om att vara en skräckserie pga döingar. Jag gillar vanligtvis inte skräck och framför allt inte överdrivet skit som zombisar. Den här är dock i en helt annan anda, det kände jag från början. Det är väl också därför den har blivit så otroligt populär. Vad som ska bli intressant är att se hur många spin off serier det blir när den gått i graven. Har redan läst om att Darryl och Carol ska göra något, hoppas på något bra. Och att Dog är med. Sedan finns ju ännu Fear the walking dead, även om den har börjat tappa det alldeles, och så Beyond the walking dead som handlar om ungdomar som vuxit upp hela livet i en zombivärld. Får se om de håller kvaliteten och vilka som sänds i Sverige också.
Än så länge har säsongen varit ok, vissa avsnitt har varit boring as hell dock, men tja, har förstått att andra tyckt att de varit riktigt bra, så tur att de finns så att vi alla kan se något riktigt bra i vår favoritserie!
 
Har sett serien Chicago Med och är på första säsongen av Chicago Fire. Det finns även en Chicago P.D att se en massa säsonger. Alltid gillat polis-, sjukhus- och brandmanserier! Komedier är inte min grej riktigt, inte heller romantiskt smörja.Har väl ärvt det av pappa, minns att filmer och serier han gillade var just sådana, trots att han hatade polisen. (Kanske hatade han inte polisen innerst inne, var bara besviken och avundsjuk på att andra blev något som han inte kunde bli. Han läste även böcker, tex deckare, så jag måste säga att trots att han kämpade hårt med att visa upp hur misslyckad han var och att supa bort sitt skitliv, så fanns det ändå en sida av honom som ville nå någonstans i livet, en önskan och ett mål. En sida jag har svårt att se hos flera andra faktiskt.)
Läste att Turner och Hooch ska bli serie. Det var en film från 1989, en som jag verkligen uppskattar, fortfarande, varje gång jag får en chans att se den. Ska bli intressant att se den som serie!
 
Nå, får ta lite att äta igen och sedan göra något vettigt här. Det är helg, gott om tid att göra ovettiga saker sedan ju!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0