Våren har kommit!

Det är soligt och fint väder om dagarna nu. Det är vår och det känns verkligen som något som behövs just nu, sol och vår, blommor, löv på träden, grönt gräs och fåglar som kvittrar. Värme. Jag gillar de olika årstiderna, jag har svårt för Skåne som inte har några klara skillnader mellan flera av årstiderna, där de glider in i varandra och bara blir en salig hemsk röra av allt. Jag gillar våren med alla de dofter, ljud och ljus som kommer. Solen. Att allt inger hopp, nytt liv. En nystart, att ta nya tag. Solen som lyser ger energi och glädje, solen är verkligen en energikälla och jag älskar hur den lyser på våren och värmer ansiktet samtidigt som det kan vara lite bitande kyligt i vinden ibland, en påminnelse om att snart, mycket snart släpper det som var och solen kommer helt att dominera, värme och sommar. Sedan kommer sommaren, men längre dagar, värme och ljumma vindar. Där måste jag dock inflika med att som den där varmblodingen jag är så känns värmen på sommaren alltid lite jobbig, det är ju inte bara solen som värmer med bitande vinder utan allt är varmt, sol som vind, och man kan ju inte gå omkring naken ute. Till och med när man är nästan naken kan man inte klä av sig mer om man fortfarande är varm. Vacker årstid med sina klara fina färger, men varm! Hösten däremot inbjuder till värmeljus, många muggar te och värma sig med filt och en bra film. Färgerna ute sedan är ju något som är något extra helt seriöst! Vackert utan dess like, och mysigt sedan när det blir lite kyligare, men fortfarande inte är för kallt. Och så sist vintern. Den skånska vintern är inte mycket att orda om, tycker jag. Har alltid ogillat den. Så mycket regn. Så mycket lera. Jag menar häst och leriga hagar har ju aldrig gått ihop. Och hur roligt är det att gå ut med hunden när det regnar och regnar och regnar konstant? Och varför ingen snö liksom. Men, när nu vintern är som den ska vara så gillar jag den. Soliga vinterdagar med snö på marken och isiga vindar. Jag älskar det!
 
Men nu är det vår och det behöver vi alla lite extra nu, lite extra mycket vår och lite extra mycket sol! Grannen tröttnade en dag på hur det ser ut i vår gemensamma trädgård till huset. Förstår henne. Hon tyckte att det var trist med ett ruttet staket där postlådorna satt snett och vingt och halvdant på och tyckte det liknar en "knarkarkvart". Tja, det var intrycket av stället när jag såg det första gången för 3 år sedan nu, när jag tittade på lägenheten och skrev kontrakt. Tur inte insidan alls är som utsidan! Men skönt att hon tar tag i trädgården, jag orkar inte lägga energi på det också även om jag håller med henne faktiskt. Hon har rivit det dåliga staketet och byggt upp ett räcke där hon satte alla våras brevlådor på i rätt höjd. Sedan grävde hon ner några träd också på lämpligt avstånd mellan varandra. Blev fint!
 
Mitt nyårslöfte går det inte alls så där särdeles bra med, har alltså inte varken läst något eller lyssnat på något på jättelänge, sedan sist med andra ord. Och när sist var minns jag inte ens. Ska ta tag i det, men det tänker jag ofta, men jag måste. Det är april, alldeles snart mitten av april och jag har endast en bok, eller nej förresten, den är inte ens utläst/lyssnad på ännu! Gud, jag har alltså 12 stycken att ta tag i! Jag måste verkligen göra det, och har en del i NexTory som står på vänt där så det är bara att fortsätta tragla igenom dem. Det är svårt att hitta orken dock, dels att ens läsa för det är jobbigt att läsa, men också att höra då jag inte orkar lyssna så länge i taget. Jag tappar lite grepp om vad författaren dillar om efter ett tag bara. Gäller att hitta sina stunder, och att ta sig tid. Dags igen för tvångsåtgärderna för att komma över tröskeln tänker jag.
 
Får berätta om mitt jobb en annan dag, orkar inte nu. Ska ta min surfplatta och sätta mig i sängen med en målarapp och lyssna på musik och fylla i rutor. Ehum... eller lyssna på ljudboken jag ju inte ens har avslutat....

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0