Åska!

Vilken åska i natt! Blev ganska överraskad och fick snabbt dra lite viktiga kontakter (arbetsdatorn, internet och min dator- tv, tvspel och allt andra där på tv bänken orkade jag inte bry mig om) och sedan stod jag och kikade på hur ofantligt mycket regn som kom på väldigt kort tid. Väldigt intensivt, men vackert! Många blixtar som lös upp rejält. Och äntligen lite rejält åskoväder, det har varit väntat! Behövligt! Men nu verkar det komma en tid med mycket regn tyvärr. Rätt trist dock, sommaren verkar slut redan.
 
Sov sedan när det var över utan problem, efter att ha jagat och försökt döda en sådan där enormt stor märklig flugaktig varelse som inte ens blinda och döva kan missa när de kommer farande. En som låter som ett JET plan och som BITS!! Man känner alltså vinddraget när den flyger förbi! Om jag lyckades döda den med min flugsmäll vet jag inte, hittade inte den (det är dock standard att jag missar när jag försöker döda flugor.... det finns få saker som förvånat mer än när jag råkat döda ett flugfä under mitt liv, då har det hetat att den inte varit snabb/sovit/redan var död/blind och inte såg mig/inte kunde flyga osv...), men hörde inte den mer och kunde då sova utan att behöva oroa mig för att bli tuggad på. Nej, inte ALLA varelser har på vår jord att göra, det är en sådan en, riktig jävel på att tugga sår!
 
Inte ens Vavilon vill fånga dem, gissar att de smakar riktigt äckligt också. Eller så bits de när han tuggar på dem? Hur nu en hund kan tugga på en liten fluga, "liten" i jämförelse med hans stora mun. Ayla fångade inte flugor, hon tyckte inte om att de surrade i munnen på henne så hon gav blanka 17 i om det fanns flugor som ens gick på henne, det här med att ignorera var hon fenomenal på när det gällde det! Gick de över hennes öga så bara blunda hon lite tills de gått klart. Själv drabbades jag av vilja att döda dem när jag såg dem och jag har nog råkat slå efter dem på henne.... Inte hårt förstås och utan flugsmäll, och jag tänkte mig inte för! Hon gav mig bara en blick som sa "Jisses matte, om inte jag gör en fluga förnär, hur skulle det vara om du följde mitt exempel och lät fäna vara också?". Ja, förlåt Ayla! Min favorithund genom tiderna.
 
Jag ska få en ny spis. Eller det har varit på gång de senaste 4 åren nu, och det blir nog inte någon ny ny utan en bättre begagnad variant. Mig gör det ju inget, bara den fungerar bättre än den jag har.... Nu har jag förälskat mig i en spis med dubbelugnar. Inte en sådan där ny modern flashig variant utan en äldre Electrolux. Gudars skymning så grann den är! Synd bara att jag
1. Inte har en massa pengar att lägga ut
2. Inte har bil och körkort och kan lägga ut för det hur som helst
3. Är beroende av att andra hjälper mig
 
Jag tycker de är så himlans fina! Enkla och snygga på något vis.
 
 
 
VILL HA! Hoppas det går att ordna. Ser att det finns några till salu, men får väl se om det går för sig att fixa så jag kan få en. Visst är den snygg! Men hur jag i så fall ska fatta vilket vred som är till vad vet jag inte, får ta hjälp av ploppar som jag har och sätta vid varje vred på något vis. Det gäller att komma på något, det gör jag säkert, om inte annat lär jag väl mig genom att känna mig fram ;)
 
Nu ska jag se ett avsnitt av Hundar utan hyfs och sedan sova. En serie jag tycker är lite... eh, tappad. Hundarna är det inget fel på, men ÄGARNA! Problemen de har är banala rent. Få fall har varit lite svårare, det mesta har varit så enkla att jag förundras över människor oförmåga att
1. Googla sina problem
2. Att ens skapa problemen från början
 
Inte för att jag är perfekt på hunduppfostran, knappast, men det där är under min nivå faktiskt.
 
 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0