Tacolördag...

Tacogratäng blev dagens middag. Typisk fredagsmaträtt blev vår lördagsmaträtt. Läste i går flera som hade haft tacos till middag. Varför är det en fredagsmaträtt? Nåväl, i det här hemmet blev det i alla fall en lördagsrätt den här gången! Vi fick först åka till Coop och införskaffa varor till att skapa rätten för vi hade inte allt hemma och när vi ändå var nere i "byn" som det så "fint" kallas av folket här så passade jag på att gå in på Apoteket för värktabletter och Systembolaget för en flaska vin. Man skulle kunna tro att det första var för att bota baksmälla, men så roligt ska vi inte ha, nej. Jag såg bara ett vin som heter Xante sparkling &pear och tänkte att jag ville smaka så jag såg min chans i dag när jag ändå var i närheten. Inte vet jag om det är gott, men det är päronsmak och jag gillar päron och det är bubblor och jag gillar bubblor.

Värktabletterna är för att bota min ständigt återkommande skallevärk, daglig och intensiv. Eller i stort sett daglig. Just nu ligger den och trycker över ena ögat och har gjort i några timmar, oerhört irriterande. Vaknade med värk i morse, sådan där störig smärta som inte vill ge sig i första taget utan som är där för att konstant påminna mig om att den existerar och i allra högsta grad finns där för att göra mitt liv miserabelt. Nu krävs det mer än skallevärk för att helt trycka ner mig, men vissa dagar är det verkligen tur att det finns Apotek och värktabletter!

Det blev att vänta i 40 minuter på bussen som skulle ta oss hem, men det gjorde vi inne på stationen istället för ute. Vi hade köpt lussekatter som vi fikade på och så pausade där inne istället för att frysa häcken av oss i blåsten ute som vi brukar. Vinter har kommit även till Skåneland nu så det är vanligtvis ite kallt ute nu på eftermiddagarna, dock inte så mycket i dag. Men när jag kommer ifrån jobbet på kvällarna är det rätt kallt. Skulle visst bli minusgrader nästa vecka igen så då får jag inte glömma halsduk och vantar...

Sedan hem med bussen och tillbringa lördagen på olika håll i lägenheten. Barnen lekte med bilar på rummet för en gångs skull och jag satt vid datorn och fick även använda Isaacs iPdad. Han har ett ritprogram där som man ritar efter siffror och där har jag fått några bilder jag ska rita och det gjorde jag i dag en stund. Det är rätt kul att göra. Det är lite långtråkigt i längden men jag kan nog lätt sitta där i en timme i alla fall. Sedan säger kroppen ifrån att den har suttit för länge på samma vis och behöver röra på sig. Träsmak i röva!

Efter det var det tacogratängslagning där Isaac stod för själva gratängen, Elin för salladen och jag röjde i skafferiet och städade där. Maten blev jättegod, de var duktiga som vanligt. Vi gjorde enligt ett nytt recept jag hittade på nätet men hade inte tacosås i för det glömde jag köpa. Det funkade finfint utan det! Blev mätt som tusan! Hade tända värmeljus och riktigt mysigt vid middagen. Det är då rakt rätt årstid för det nu. även om man ser nada när man har ljus tända...

Jag gjorde en potatissallad själv häromdagen enligt ett recept jag hittade på nätet också, Zeinas recept. Ruska sallad tror jag den kallas. Otroligt god var den. Den ska visserligen stå och dra några timmar innan man äter den först, men det gjorde inte jag utan jag åt den direkt. Det blev mer över så det åt jag dagen efter och då var den ännu godare. Har lite till kvar så det blir morgondagens frukost eller middag för mig avklarad! Den kommer jag verkligen att göra fler gånger för den var verkligen jättegod! Potatis, morot, ärter, ägg och saltgurka ihoprörd med creme fraiche, citron och dijonsenap och majonnäs. Smarrigt! Jag kan tänka mig att göra den salladen till grillat istället för att köpa i affären faktiskt. Man kan äta den till grillat eller så kan man tärna falukorv eller kyckling eller annat kött och ha i om man vill så man kan variera sig liksom. En väldigt användbar sallad verkar det som. Gott! God!

Nu ska jag krypa till kojs. Ögonen går i kors!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0