Bara vanlig lugn lördag

Känner mig lite trött och gnällig i dag. Har ändå sovit rätt ok, det är lördag och även om jag inte sover så mycket i ett streck så har jag ändå fått mer sömn än vanligt på vardagarna, men känner mig hopplöst slut ändå. Kanske är det efterhängande trötthet efter planeringsdagen, jag gissar nästan det, den var för mycket för mig, men när det inte händer för ofta är det ju ok ändå, men jag var helt slut när jag kom hem. Rejäl huvudvärk under eftermiddagen, som vägrade gå bort och sedan på kvällen gränsade den mot migrän, men det var som om det inte riktigt ville bryta ut ändå, var bara där och irriterade och visade sig hela tiden.

I går eftermiddag fick jag migrän dock, på eftermiddagen, då kunde det dyka upp som gubben i lådan som jävlats i ett dygn redan! Illamående från och till i mer än ett dygn, irriterad och huvudvärk, så när jag väl kände migränen vet jag inte om jag för första gången i mitt liv faktiskt kände någon slags lättnad- äntligen, få det överstökat, så att säga…. Men den känslan var ju snabbt överkommen med tanke på smärtan dock…. Som tur var satt det inte i sådär aslänge som den kan göra, räckte gott och väl att tillägna eftermiddag och kväll till sängen och migrän… jag fick ägna natten åt att ”bara” ha ont i huvudet och att sova. På något vis känner jag att jag får vara glad för det lilla ibland.

Det var en trevlig planeringsdag i alla fall, fikat och maten var god och folk trevliga. Cheferna var noga med att jag skulle höra och tekniken fungerade i stort sett utan knussel. Jag var nervös för något som faktiskt blev en bra upplevelse, men med tanke på att jag tidigare varit med om en sådan dag där det INTE fungerade och där chefen INTE var noga med att jag skulle höra och att chefen dessutom efteråt tyckte att jag kunde ha ansträngt och engagerat mig lite mer så kändes det bra att ha upplevt att det faktiskt KAN fungera bra också och att människor faktiskt kan vara noga med att jag ska känna mig involverad och få lov att förstå och hänga med i vad som sägs.

Den var dock lite för lång för min hjärna. Den orkade inte med under eftermiddagen, den checkade liksom ut och orken tog slut. Det är det jobbiga med sådana dagar, glad att de inte infaller så ofta, jag hade inte alls pallat med dem. Det var tufft att jobba i fredags, kan inte säga att jag var pigg och glad precis, men tog mig ur sängen ändå och kämpade på, det var ju jag som var akutsekreterare och det var en massa att göra. Så helgen kom bra till pass nu!

I dag har jag inte gjort annat än att stanna länge i sängen, gått en runda med hunden, diskat och kikat färdigt en film. Och ätit förstås. Knäckemacka till frukost och grönsaker till lunch. Vet inte riktigt vad jag ska äta till middag, men funderar på pommes och en korv och en sås till. Svampen är slut så jag antar jag får ta blomkål eller något sådant. Blir en skogspromenad med hunden i eftermiddag igen förstås, det är fint väder som tur är, rätt varmt till och med, och han älskar ju skogen!

Filmen jag såg klart var Mia and the white lion, påbörjade den för en tid sedan och orkade inte fortsätta då, lite trögstartad var den nog. En bra film, men riktar sig nog till yngre/hela familjen. Handlar om en familj som flyttar till Sydafrika och tar hand om en lejonfarm och föder upp lejon i fångenskap. Varför förstod jag inte, för att det är för få i det vilda? Det föds en vit lejonhane som dottern Mia fäster sig vid och som är tänkt att bli dragplåstrer i deras farm så att de kan få in pengar för att fortsätta rädda lejon, på något vis. Men han blir väldigt fäst vid Mia och hon håller inte avstånd till honom så pappan ska sälja honom när han är 3 år. Då beslutar hon sig för att rymma med honom till ett reservat där han kan få leva fritt.

En fin film, jag gillar inte lejon, drömde så många mardrömmar om dem som liten och var jätterädd för lejon och tigrar, men mest lejon, då. Men gillade ändå filmen eftersom den handlade om hur människor beter sig mot vilda djur. Det är tex tillåtet att föda upp lejon i fångenskap, sälja dem till någon som tar dem till ett inhägnat ställe där någon skjuter det med tex ett armborst. Helt lagligt. Skjuta vilda är ju olagligt, men uppfödda i fångenskap som säljs för ändamålet att skjutas till döds av turister… är lagligt. På riktigt. Det gjorde mig illamående faktiskt. Människan är bra sjuk.

Förlåt för min dumma undran, men varför vill man skjuta ett lejon i en inhägnad, ett lejon som är uppfött i fångenskap mer eller mindre som ett tamdjur? För att känna sig mäktig? Vad är sporten i det? Nu tycker inte jag att människor ska döda lejon alls, men om något skulle vara tillåtet så skulle jakt utan bil och annat vapen än en kort enkel kniv vara ok. Och i området där lejonet bor, ett vilt och fritt lejon sedan födseln. Är inte det mer på lika villkor tänker jag? Lejonet har klor och tänder och människan har kniv och hjärna. Fast man är kanske rädd för att dö…  Bättre att det helt och hållet är otillåtet med jakt i vilken form den än må vara tänker jag.

Jag visste att det finns stora problem med tjuvjakt, jag visste dock inte att djur föds upp i fångenskap för att säljas till turister för att skjutas. Jag visste inte att människor är så korkade! Jag menar, att tjuvjakt är förbjudet handlar ju inte bara om att vi inte ska skjuta för många lejon (eller andra djur) utan också om att vi ska ge fan i att skjuta sådana djur alls! Vad hjälper det att föda upp dem i fångenskap då, när man ändå inte ska skjuta dem, när det är det som är fel!

Människor är tappade. Och så skjuter man djur och anser dem farliga.

Vavilon fick ett paket en dag i veckan. Han blev som ett barn på julafton. Det innehöll några leksaker och hundkex och han hade verkligen inte tid att vänta på att jag skulle slita bort alla papperslappar på dem, han ville ha alla ”NU NU”, alla på en och samma gång dessutom. Han blev jätteglad. Gladast blev han nog för vildsvinet tror jag och så tycker han om leksakerna med öron och saker som sticker ut så att han kan hålla där och slänga dem omkring munnen som när ett rovdjur dödar ett vilt djur det fångat. Så gör han med sina leksaker. Ser gulligt ut när han leker, men han är ju ett rovdjur och när man tänker på vad lek egentligen är så kan man ju fundera på hur ”gulligt” det egentligen är. Men jo, helt ok gulligt tycker jag ändå att det är, mitt lilla rovdjur har stark jaktinstinkt och får gärna döda sina lekisar om han vill, bara han trivs! Bara jag slipper hans musjakt i skogen så är jag nöjd Där jagar han faktiskt som en räv, ett skutt rakt upp och sedan ner rakt på musen, snabb som fan på riktigt. Väl beprövad och rätt vacker konst måste jag få erkänna. Även om jag inte uppskattar att han äter möss, så han brukar helt enkelt inte få lov att göra så…

Nu går Tredje skiftet på Viaplay. Jag har tänkt på den serien många gånger under årens lopp. Annika tittade på den när den sändes första gången (1999) och har pratat mycket om den, jag har alltid tänkt att jag skulle se den, men inte gjort det, eller om jag gjort det ändå? Jag började titta på den och jag känner igen namnen och vissa personer den handlar om. Jag var 19 år när den sändes så det är alltså länge sedan nu, men något känns lite deja vu aktigt när jag kikar. Men jag vet att jag i alla fall tänkt att jag skulle se serien så många gånger eftersom Annika pratat så gott om den, men den har inte funnits de senare åren att få tag på. Intressant att den dyker upp nu samma vecka som hon dör. Så jag har börjat att titta på den igen. Den har fyra säsonger, det märks att den är från 1999, men jag tycker ändå att den är bra, förstår att Annika gillade den. Och förstår varför den sänds igen.

I övrigt har jag kikat på en del film igen, några nya filmer har hamnat på min ”Att Se” lista, medan jag har sett av flera på listan också så frågan är om den hinner betas av egentligen…. Men jo, det gör den nog. Började i förrgår på filmen Alone, som är en skräckis, men har inte sett mer än några minuter…. Det är svårt att se skräckisar faktiskt eftersom jag inte riktigt är förtjust i dem längre. Men tänkte att jag skulle vilja ta mig igenom den med så får vi se om den är något bra ens… Det är ingen höjdare att se skräckisar när man sedan ska ut med hunden innan man ska sova, man kan lätt bli så kallat mörkrädd. Får se vad för fler filmer det hinns med i helgen, borde snart beta av serierna också jag har… flera ligger där och väntar på mig. Men! Filmerna först. Har inte sett så mycket film på många många år som jag gör nu, inte serier heller faktiskt, tidigare såg jag The Walking Dead och det var väl det enda, ett avsnitt i veckan 20 veckor om året eller så+ Fear The Walking Dead ett avsnitt i veckan i lika många veckor. Fear har redan börjat, tror tredje avsnittet i morgon, men jag har inte sett ett enda ännu. Får ta tag i det också. Hört rykten om att avsnitten inte är helt bra och det förvånar mig inte, säsongen är inte Fears bästa. Tråkigt när det inte håller måttet, men det är säsong 7 nu så inte konstigt det tappar det. The Walking Dead har uppehåll till augusti när det kommer igen. Sista 8-9 avsnittet någonsin kommer då. Sedan är det över för den serien. 12 år av mitt liv har jag tillägnat zombiserie! Jag som inte gillar det alls egentligen, men på riktigt, det är inte en zombiserie per se, utan en överlevarserie, och det är väl det som gör hela skillnaden. Nu har jag sett om den så många gånger att jag inte behöver se den på många år, jag vet varje minut vad som händer, men jag tänker att när hela serien är slut så ska jag köpa den på DVD. Ja, jag äger en DVD spelare och nej, blue ray är inte inne i mitt hel, och ja, DVD filmer köps i det här hushållet fortfarande. Vi lever på 1800-talet i vissa aspekter. Och det är ok det med.

De ska göra några spin off-serier på den, en med Darryl och Carol, men nu i dagarna kom det fram att hon som spelar Carol inte vill vara med eftersom de ska spela in den i Frankrike, och jag förstår henne, hon har ägnat The Walking Dead 12 år av sitt liv redan. Men vad blir det då av med Darryl liksom, han är ju som bäst med henne. Sedan en spinoff med Negan och Maggie, vet inte hur den kan komma att bli faktiskt. Hur det blir med filmerna, tre till antalet, som det talades om tidigare, där Rick skulle vara med i, vet jag inte. Det är tyst om dem. Frågan är om det blir bra med alla dessa spin offserier. Frågan är i och för sig hur sista biten av säsongen blir när det vi sett än så länge inte riktigt har varit i toppklass. HUR gör man ett bra avslut i en serie efter 12 år? Dödar alla karaktärer? Det hoppas jag inte att de gör. Tänker att man kanske kan låta ”dörren vara öppen” inför framtiden kanske. Men det kommer att vara så många frågor obesvarade när det tar slut!

Filmer jag sett:

Adopt A Higway

En man som åker i fängelse för att ha 28 gram hasch på sig sitter inne i över 20 år. När han sedan kommer ut får han ett jobb som han sköter mycket väl, är tyst och lågmäld, inte van vid internet och har ingen telefon. En kväll hittar han en bebis i containern utanför jobbet och blir helt paff, tar med den till sitt boende, men vet inte vad han ska göra med den. En ok film att titta på, bra tidsfördriv.

Happiest season

Intressant film om ett homosexuellt par som på julen åker hem till ena föräldraparet och firar jul med hela släkten där. Det är katastrof eftersom föräldrarna och släkten inte vet om ens att dottern är homosexuell så de låtsas bara vara rumskompisar. Typiskt amerikansk film… Ingen höjdare.

Fear of Rain

En tjej som är schizofren kämpar emot vad hon ser och hör och vad som är verkligheten. Man får följa hennes kamp i hur hon försöker skilja det här åt. Hon tror att grannen har kidnappat ett barn men ingen annan än en kompis tror henne, men hon är osäker på om kompisen är riktig eller om han bara finns i hennes huvud. Tyckte om den, väldigt intressant och bra!

Christmas around the corner

En kvinna åker på semester i en småstad som har ställt in julen, men hon ger sig inte utan låter sig påverka staden så att det blir lite julkänsla ändå. Söt och sådär, typisk amerikansk julfilm…

Livet efter dig

En ung kvinna blir assistent till en ung man. Intressant och bra film, men påminner om en annan. Helt ok alltså att titta på. Tyckte om den trots allt.

Life in att year

En kille blir förälska i en tjej men hon håller honom på avstånd ett tag. När han förstår varför inser han att de måste göra det bästa de kan av det året hon har kvar i livet. En fin film. Bra kontraster mellan rik och fattig, gillar när det är sådana faktiskt. Gillar när man bryter normer och ”traditioner”, och det gjorde man i den här filmen, så den var alldeles utmärkt!

If I stay

En tjej spelar cello, en kille är med i ett band som spelar rockmusik och de blir tillsammans. Efter en olycka vänds hennes liv totalt på ända och hon måste fundera på vad hon verkligen vill och hur hon ska lösa det. Sorglig film, Inte så lätt att se på just nu, men lite för sorglig. Lite abrupt slut dessutom. Men bra!

Mia and the white lion

En film mer passande tonåren, men tja, något att vila ögonen på ändå. Helt ok tänker jag. Och så handlar den förstås om något viktigt ändå! Vilda djur och hur vi människor hanterar dem och beter oss mot dem. Bara det gör den värd att se.

En dag i livet

En film med Morgan Freeman, Robert Redford och Jennifer Lopez kan inte vara dålig Och det är den inte heller. Den handlar om en mamma med en dotter som flyr från en misshandlande pojkvän och hamnar hos dotterns farfar. Mamman och farfadern är inte bästa vänner precis, eftersom han inte kommit över att hans son dog i bilolyckan en dag när hon körde. En bra film som sagt, mycket sevärd!

Love actually

Jag har sett den förut förstås, precis som alla andra i min ålder och äldre. Jag såg om den. Varken då eller nu förstod jag tjusningen med filmen. Varför höjer man den filmen till skyarna så? Det blir inte jag klok på. Visst, den handlar om relationer, kärlek, romans… och det är kanske där den tappar mig. Tråkig. Förlåt alla.

The rest of us

En bra film, borde få högre betyg än den fått tycker jag. Två kvinnor med en dotter varderas tvingas ihop när mannen dör, han är pappa till båda döttrarna och kvinnan han är gift med nu senast förlorar sitt hem eftersom han inte har betalat lånen på huset. Hon tvingas flytta in till hans före detta fru och hennes dotter. Intressant film och bra!

Nu ska jag lyssna slut på denna låten och sedan äta en litet mellanmål innan hunden får en runda till skogs igen!

Tror jag lyssnat mest på den av alla. Kanske. Den är bara finast. Eller en av de finaste.

 

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0