Foton!

Tänk vad hunden har vuxit på de tre veckor hon varit i min ägo! Hon är fortfarande liten, men inte alls så liten som hon var förut, man kan verkligen se att hon vuxit! Hon är verkligen en valp med trots och egna åsikter också! Visserligen väldigt lättlärd, men det märks att den där lättlärdheten faktiskt inte finns när hon själv inte vill lära sig, när hon själv har åsikter, då sätter hon sin trotsiga sida till. Så förutom tre tonåringar har jag alltså en hund som är som en tonåring också...det är med andra mycket humör i det här hemmet med fyra tonåringar! Hon ser ju dessutom så oskyldig ut, barnen framför allt har då svårt att säga till henne när hon gör något fel så hon tar inte dem på allvar. Det är svårt att ta någon som inte menar det man säger på allvar och samtidigt är det svårt att mena det man säger när hon är så söt och det hon gör är lite kul, jag kan förstå det. Jag försöker dock få dem att förstå att hon ska lära sig orden Nej, Fy och Loss och inte "Zonya, sluta" för det begriper hon ändå inte. Loss börjar faktiskt sitta lite, hon är inte alltid villig att öppna gapet och ibland öppnar hon och släpper det hon har och suckar ljudligt några gånger och ger mig några förebrående blickar, men ibland sitter käkarna ihop stenhårt, framför allt när barnen säger loss till henne. "Va, menar ni ens mig?!" Tur hon är söt med andra ord!
Här är hon ute på upptäcktsfärd i skogen, hon är ännu rätt lite i jämförelse med det höga växtligheten där:
Vi åker tåg. Hon är så väldigt resvan ju. Den här gången var tåget försenat och vi fick sitta en halvtimme extra på tåget pga växelfel framför oss. Folk på tåget suckade och klagade medan hon låg lugnt och vilade. Som vanligt liksom. Lugn och trevlig helt enkelt. En perfekt tåghund till mig!
Kudden jag har i sängen på dagen brukar jag lägga på golvet på natten och den verkar hon gilla att ligga på! Hon lägger sig gärna på mina kläder också har jag märkt!
Mattan heter Ayla, på riktigt alltså. Det var därför jag köpte den. Och i den färgen just för att min Ayla ju var svart. Så det är ju lite extra kul när Zonya lägger sig på Ayla. Hon gillade inte när Lady var valp och låg intill henne och rörde vid henne, hon tyckte att Lady var en dryg valp som inte lät henne vara!
Ofta ligger Zonya dock vid balkongdörren, när den är öppen så utanför på balkongen, skönt när det är svalt ju, och när den är stängd så innanför så att antennsladden bildar lite av en "korg" runt henne. I dag tuggade hon dock i den där jädrans sladden så i morgon är det jag som ska spika fast den så hon inte kommer åt den lika lät. Skulle ha gjort det men har inte tänkt på det....
Pinnhunden Zonya:
Hos mormor när jag varit på Synenheten. Mormor fick vara barnvakt, Zonya är duktig, men mamma är ju van vid att vara mormor till både människo- och hundbarn så hon plockar undan och så så inte mycket händer där. Lady är ju mammas hund och Lady ogillar Zonya mycket. Det går dock bättre och bättre nu.
Efter en dag hos mormor med mina syskon och deras barn och hund och mina barn. Då ser man ut så här när man kommer hem. alldeles utslagen och trött! Lång dag för liten hund verkar det som!
Nu ska vi gå kvällsrundan, lite senare än vanligt dock. Och jag kommer i säng alldeles för sent igen! Inte bra, känns som om jag har svårt med kvällsdisciplinen för mig själv- gå och lägga mig senast klockan 12. Nåväl, snar ny vecka och ett nytt försök!

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0