Fear

I morgon kommer ett nytt avsnitt av Fear the walking dead. Det sista för säsongen, säsongsavslutning alltså. Det har varit en märklig säsong det här. Ingen bra säsong alls i mina ögon, serien kom aldrig upp sig från startgroparna och jag väntar fortfarande på att något ska hända liksom. Det kanske är lite trist att man blir så beroende av att något ska hända när man ser på serier, men det är ju ändå en serie om att överleva i en värld med zombisar och möten med hemskheter och döden. Vad vore den utan just det? Ja, jag kan i alla fall säga att den är rätt trist den här säsongen. De har inte haft sådär särdeles överdrivet med zombisar även om ett och annat avsnitt har haft en del sådana, det har mer handlat om att filma och tjafsa. Faktum är att jag inte är den enda som inte uppskattar serien riktigt, som den är nu. När man läser kommentarer om den så förstår man att rätt många människor som följer den känner samma som jag. Astrött på att det ska filmas. Astrött på att "hjälpa". Astrött på avsaknaden av zombisar i en zombiserie. Astrött på en tråkig serie helt enkelt. Vi är helt enkelt en samling människor som brukar gillar Fear the walking dead men som nu känner att de som gör den har tappat vettet alldeles någonstans på vägen. Så utdraget och tråkigt.
 
Och allt mer likt The walking dead har det till och med blivit!
 
1A.
Minns ni Father Gabriel i The walking dead? En förskrämd feg präst som levde ensam i sin kyrka medan hans församling fanns utanför som zombisar. När folk började äta på varandra stängde han in sig i kyrkan och vågade inte släppa in andra av rädsla för att få in döingar också. Man kan ju förstå honom lite grann. Men han satt där tryggt i sin kyrka medan alla församlingsmedlemmar utanför som sökte sig till hans kyrka för hjälp blev attackerade och återuppstod som döingar. Varenda en. Sedan när det var över och tyst sedan ett bra tag vågade han sig ut till församlingshemmet och hämta mat så han levde länge i sin lilla kyrka i tryggheten. Tills Rick och hans gäng kom liksom. Kyrkan blev invaderad av en massa döingar så oavsett vad han ville så var han tvungen att lämna!
Nu är han en badasspräst som lärt sig att döda och stå upp för sig och sitt gäng.
 
B.
I Fear the walking dead finns det en rabbin, minns inte hans namn nu just, men det påminner ju om något tänkte jag när jag såg det avsnittet. Den här mannen bodde i sin kyrka helt ensam och det kom sig av att han, när det hela började hade samlats med sina medtroende isynagogan och bygnader runt den, men han tappade tron och ville inte vara kvar så han gav sig av. kom sedan tillbaka och upptäckte att alla där var döingar. Kvar var han ensam i sin synagoga tills Charlie och folket kom. Synagogan blev invaderad av döingar så det fanns inget annat att göra än att följa med Charlie, June och John tillbaka till gruppen.
 
2A.
Negan och Saviors med sina motorcyklar i The walking dead är ju några personer vi alla som sett serien antingen gillar eller ogillar. Jag tillhör dem som inte gillar dem och tycker att de drog ner serien i skiten. Det handlade ju bara om dem till slut. Ont och gott. De stod för det onda. Negan som dödade viktiga medlemmar ur orginalgruppen på ett sådant grovt, grymt och fruktansvärt sätt. Jag har ännu inte hämtat mig från det, misstänker jag, kommer nog aldrig att göra det heller.
Han förpestade allt med sin ondska, grupperna, de var nu flera olika små samhällen, tvingades bistå honom och hans grupp med förnödenheter annars råkade de illa ut. Så mycket de skulle ge honom att de knappt klarade sig själv.
 
B.
Virgina "Ginnie" och gruppen till häst i Fear the walking dead. Minns att jag vid några tillfällen tidigare påtalat risken att få den onda sidan mot den goda och att om det sker så kommer serien att falla i samma obehagliga och trista spår som The walking dead. Här har vi henne i egen hög person. En kvinna istället för man, hästar istället för motorcyklar, och hjälp istället för förnödenheter. Konceptet är detsamma som i The walking dead- ondska personifierad i en person och dennes grupp.
I samma stund som Morgan och gruppen bestämde sig för att anropa henne visste jag att det var slutet för serien. Det visste nog Dwight också, han gjorde ju en "crossover" från The walking dead precis som Morgan och vandrade hela vägen till där han är nu, han var med i Saviors. Ärrad och skakad av hemskheterna han gjorde ihop med den gruppen, för att överleva. En god människa som utnyttjades. Han ville inte vara med när Ginne tog över den här gruppen. Jag förstår. Hade jag kunnat hade jag vänt mig om och gått, men istället slog jag mig bildligt för pannan och fräste "men för fan" åt tilltaget. Jag visste det! Gruppen hade tagit sig till ett vilda västernställe som hade ett helt gäng med döingar och de kände väl att de inte kunde ta dö på dem själv. Men allvarligt, på fullt allvar, har de inte gjort liknande förut? nej nej, bara att anropa Ginne och erkänna sig besegrade och i behov av hennes hjälp. Hon, som tar det hon vill ha, tar DEN hon vill ha och dödar de som hon inte behöver. Har hon inte ett behov av någon så gör hon sig inget besvär. Skadas någon lämnas den. Gräsliga Ginnie.
 
3A.
Daryl har en hund i The walking dead. Den heter Dog. Eller Hund. Genomtäkt! Men Daryl är en riktig ensamvarg! En badasskille med ett kriminellt förflutet och som gjort en hel del tuffa saker i sitt liv, någon att räkna med när saker händer, men känslig och gillar inte folk riktigt.
 
B.
Daniel har en katt i Fear the walking dead. Den heter Skidmark. Minns inte varför, men det var lite mer genomtänkt, har jag för mig. Daniel är en ensamvarg, gillar inte folk och har precis som Daryl gett sig av på egna vandringar i jakten på sig själv. Han har precis som daryl varit med om mycket i sitt liv och är definitivt någon att räkna med när något händer, en tuffing. Den här säsongen har han dock inte kommit till sin rätt alls.
 
Jag kan säkert summera fler likheter när jag får tänka mer och när jag sett morgondagens avnsitt av Fear the walking dead. Det ryktas både om en rejäl cliffhanger och att en viktig person blir skjuten, graviditet och hästar och döingar. Nå, jag har läst flera kommentarer där folk har skrivit på en lista för att få manusförfattarna sparkade från serien. De vill ha tillbaka de som var, de som gjorde serien bra. Och jag är böjd att hålla med, vad i all sin dar har de gjort med Fear the walking dead?! Det har ju helt spårat ur! Jag gillar Morgan och Dwights crossover från The walking dead men ogillar likheterna, varför två serier om samma? Jag ogillar det trista filmandet och händelselösa avsnitten denna säsongen. Den har varit sovande.
 
Den 6 oktober börjar The walking dead igen. Många har kommenterat att de ser fram emot det istället för att fortsätta med Fearserien, som om inget händer är fullständigt lönlös att titta på. Jag antar att de glömt att det var så de tyckte om The walking dead också efter Negans intåg och Ricks lämnande av serien. Och Maggie, inte att förglömma, hon har ju också lämnat- Och om jag inte minns fel dog ju Jesus strax innan säsongavslutningen, en viktig förlust i serien. Fast kul att Negan rymde från sitt fängelse och insåg att det var astråkigt ute i världen nu.
 
Jag ska titta som vanligt, men känner att den måste börja leva lite igen, serien, den har tappat så mycket i kvalitet så tittarna har vänt den ryggen i mängder och det förstår jag absolut. Vore tråkigt nu när Fear the walking dead går samma väg till mötes måste jag säga.
 
Vad ska jag annars titta på? Tittar just nu på en löjlig glättig höstfilm om kärlek och skit på Netflix. Lite vila ögonenfilm. I övrigt är det mest dokumentärer jag ser. De är bra, men svårt att hitta nya intressanta, känner jag.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0