Kaos i hjärna och på spåret!

I dag blir det en tur till Coop och försöka omvandla en värdekupong på mitt månadskort på Jojokortet till just ett Jojokort igen så jag kan åka tåg och buss igen på måndag. Klantig som jag var i går tappade jag mitt tågkort på tåget eller från tåget. Jag glömde min påse i Erikas vagn också. Jag tappade en av Isaacs presenter hos mamma också så den är nog där gissar jag. Det verkar inte ha varit min dag i går, så här i efterhand.

Kan kanske ha berott på det lilla anfallet i fredags kväll efter jag kom hem efter eftermiddagens tågkaos, jag var helt utmattad och inte blev det bättre av anfallet, men det kändes ändå inte så farligt jobbigt just då. Det kom kanske i går som extra förvirring hos mig, för det var hemskt vad jag var snurrig vid tillfällen!

Tågkaos ja, det är ju något speciellt det. Skulle vara hemma vid två men var hemma vid kvart i 7 på kvällen. Tydligen hade det varit en brand på tåget framför mitt tåg som jag satt på så vårt fick backa tillbaka, sedan ett tekniskt fel på ett tåg och sedan var det väl nerriven kontaktledning eller liknande. i vilket vall som helst, tre fel på samma dag så folk var strandade. Och icke glada. Förstås. Det kan jag förstå, men jag förstår inte att de alltid ska trängas och vara först och bete sig illa när sådant här händer, människor är hemska och otrevliga när det blir kris. Och ändå är det ju inte så stor kris att tågen inte går liksom. Inte egentligen. Finns värre saker som jag skulle beteckna vara kris.... men för folk som ska hem är inställda tåg och ersättningstrafik kris och berättigar dem till att trängas och störst går först och "här ska jag fram" oavsett om jag stod där längre tid än den personen. När väl tåg gick från Lund rullade de i väg proppfulla, sanslös vad folk utsätter sig för.... men man vill ju hem, det håller jag med om. Skulle tåget krocka trillar man då rakt inte, så packade som tågen var!

Jag avskyr sådana här situationer och blir så stressad av dem. Kaoset står inte Skånetrafiken för utan det gr pendlarna. I mina ögon. Det är de som trängs, de som irrar omkring och inte läser den informationen som faktiskt står på infotavlorna, de som inte förstår när informationen inte kan komma ut mer. Använd skallen lite också. Klart det är svårt att ändra i tågtrafiken hur som med tanke på alla tåg vi har här, klart det är svårt att uppdatera rätt i appen så vartenda tåg är rätt uppdaterat till minuten hela tiden. Vad kräver folk egentligen?!

Nu i väg och sedan städa. Det är trots allt söndag, vigd åt städning som vanligt.

Eithne.blogg.se

Det som var, det som är och det som det kan bli.

RSS 2.0